Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

5 επικά playback από διάσημες μπάντες που έγραψαν ιστορία!

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με την εμφάνιση των Red Hot Chilli Peppers στο ημίχρονο του αμερικανικού Super Bowl παίζοντας playback, το μουσικό περιοδικό NMΕ θυμήθηκε άλλες έξι μπάντες που εμφανίστηκαν παίζοντας playback.








                               1. Iron Maiden- Wasted Years (P.I.T. German tv show) 1986
Είναι ένα απο τα ιστορικότερα playback στην ιστορία της μουσικής και έγινε κατά την διάρκεια ενός τηλεοπτικού σόου στην Γερμανική τηλεόραση το 1986. Oι Iron Maiden εμφανίστηκαν και έπαιξαν playback το χιτάκι τους τότε ''Wasted Years''. Πάντως η μπάντα πάνω στην σκηνή δεν το έκρυψε όπως φαίνεται και στο βίντεο

                            




                                                    2. Muse- Uprising (Italina tv Show)
Σε μια τηλεοπτική εκπομπή για το ποδόσφαιρο εμφανίστηκαν οι Muse στην Ιταλία και ερμήνευσαν την επιτυχία τους ''Uprising'' παίζοντας το playback. Φυσικά η απάτη ήταν εμφανής αφού ο Frontman της μπάντας Μatthew Beellamy άλλαξε θέση με τον ντράμερ Dominic Howard και κρυφογελούσαν όποτε έχαναν τον ρυθμό. Οι δυο τους πάντως φαίνεται να το απολαμβάνουν.


                              




                                       3. Nirvana- Smells Like Teen Spirit (Top Of The Pops) 1991
Όταν δεν επετράπη στους Nirvana να συνδέσουν τα όργανά τους για την εμφάνισή τους στο τηλεοπτικό Top Of The Pops ο Kurt Cobain αποφάσισε να αλλάξει την φωνή του χρησιμοποιώντας ένα βαθύτερο τόνο σε στυλ Jim Morrisson. O Dave Grohl έπαιζε τα ντραμς κάνοντας κινήσεις μαζορέτας και απο κάτω γινόταν ο γνωστός χαμός που προκαλούσε το τραγούδι εκείνη την εποχή

             




                                                  4. Travis- Sing  (Top Of The Pops) 2001

Άλλη μια πολύ αστεία εμφάνιση ήταν αυτή των Σκοτζέζων Travis στην ερμηνεία για το κομμ΄λατι τους ''Sing''. Η εμφάνιση κατέληξε σε έναν απίστευτο τυορτοπόλεμο που έδειξαν να απολαμβάνουν όλοι όσοι ήταν παρόν. Μεγάλο γέλιο προκαλεί το πάθος και επιμονή του τραγουδιστή της μπάντας Fran Healy ο οποίος αν και καλυμμένος απο πάνω μέχρι κάτω με τούρτα επιμένει να τελειώσει το τραγούδι.

                               




                                                 5. OASIS- Roll With It (Top Of The Pops) 199
Oι Oasis επέλεξαν έναν σοβαρό τρόπο να για την εμφάνισή τους. Παρ`όλο που όλοι γνώριζαν ότι η εμφάνιση θα είναι playback οι Oasis υποκρίθηκαν πως παίζουν το κομμάτι live.

                                



πηγή : NME.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου