Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Badfingers-Baby blue το κομμάτι της τελευταίας σκηνής του Breaking Bad

Εάν αναρωτηθήκατε ποιο είναι το κομμάτι που παίζει στην τελευταία σκηνή του Breaking Bad και ποια η ιστορία του ήρθε η ώρα να μάθετε. Το κομμάτι που συνόδευσε τον Walter White στις τελευταίες του στιγμές ανήκει στην Βρετανική power- pop μπάντα τους Badfinger. Μιλάμε για την μπαλάντα που με ευλάβεια
εκδηλώνει το πάθος ("I would show the special love I have for you, my baby blue")αλλά και περιέχει την μεταμέλεια ("I guess I got what I deserved")
Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει επίσημα το 1972 από την Apple Records των Beatles και ήταν εμπνευσμένο από την πρώην κοπέλα του τραγουδιστή του συγκροτήματος Pete Hamm την Dixie Armstrong. To Baby Blue έγινε το νούμερο 14 στο Billboard pop single charts . To τραγούδι έπαιξε επίσης στην ταινία ''ο Πληροφοριοδότης'' του Martin Scorcese το 2006, ενώ ήταν το δεύτερο single του τρίτου άλμπουμ της μπάντας Straight Up.
Οι Badfinger ηχογράφησαν άλλο ένα άλμπουμ για την Apple το 1973 το ''Ass''. Κυκλοφόρησαν δύο LP με την Warner Brothers Recordes ,1974 Wish You Where Here και το Badfinger ώσπου η μπάντα διαλύθηκε το 1975, αφού ο Hamm κρεμάστηκε μέσα στο στούντιο- γκαράζ του σε ηλικία 27 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου