Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι Ρώσοι κάνουν Shoegaze και το κάνουν πολύ καλά!

Το πιο πιθανό είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να προφέρουμε σωστά τον γλωσσοδέτη που φέρουν για  όνομά τους, όμως σίγουρα μπορούμε να γίνουμε φαν του ήχου τους.
Ο ήχος των  Pinkshinyultrablast  δεν είναι πρωτότυπος και άμα έχεις αγαπήσει τους Lush και το Shoegaze  αυτή η μπάντα αξίζει της προσοχής σου. Με καταγωγή από  μια ιστορική πόλη την Αγία Πετρούπολη, που είναι πολύ περισσότερο γνωστή για το κρατικό της Ωδείο  παρά για το shoegaze, οι  Pinkshinyultrablast είναι μια παρέα από 5 νέα παιδιά που σίγουρα αγάπησαν την κλασική shoegaze όπως τους Cocteau Twins, Ride, Slowdive αλλά και άλλες Βρετανικές μπάντες από τα late 80`s και early 90`s. Το θέμα είναι με τους Ρώσους shoegazers ότι δεν είναι μια μπάντα που απλά αφιερώνεται  σε έναν ήχο από τα παλιά, αλλά προσπαθεί να δώσει και το κάτι παραπάνω. Χάρη στον κοφτερό τους ήχο,  τα ιδιαίτερα ηλεκτρονικά μέρη, τα αιθέρια φωνητικά και της πραγματικά λαμπερές κιθάρες, οι Pinkshinyultrablast καταφέρνουν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο είδος κάνοντάς τους μια από τις πιο ενδιαφέρον shoegaze μπάντες στον κόσμο, αυτή την περίοδο.

Η μπάντα που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο ‘'Everything Else Matters'' δήλωσε σχετικά ότι ''Είχαμε αντιληφθεί ότι η τοπική Indie σκηνή ήταν εντελώς βαρετή και θέλαμε να παίξουμε κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό.''

Η μπάντα το κάπως δύσκολο όνομά της το πήρε από έναν δίσκο των Astrobrite που είναι ένα από τα πολύ γνωστά supergroup  της shoegaze- noise σκηνής.

Οι Pinkshinyultrablast αποτελούνται από τους: Igor -μπάσο, Lyubov - φωνητικά, Sergey -τύμπανα, Rustam - synths και electronics και τον Roman – κιθάρες.






             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου