Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

H μουσική επανάσταση των Chinese Man ξανά στην Ελλάδα! - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα

H Γαλλική trip hop κολεκτίβα Chinese Man, επιστρέφει στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δυο χρόνια μετά τις θριαμβευτικές sold out συναυλίες τους οι  DJ Marseille Zé Mateo, High Ku και ο  beatmaker SLY θα εμφανιστούν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη και αμέσως την επόμενη στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο Gazi Music Hall όπου μάλιστα θα έχουν και support τον Γάλλο Proleter.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’εντολή του μέντορα τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσταστου μέλους της Chinese Man Records Label. Το κομμάτι “I’ve got that Tune” και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets ήταν ότι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του. Ταυτόχρονα, όμως, έπρεπε να διαδώσουν το ζεν πνεύμα και μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η περιοδεία τους με τίτλο ‘’The Groove Sessions Live’’, που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μια τεράστια επιτυχία που στη συνέχεια έπρεπε να εορταστεί ανάλογα για αυτό και κυκλοφόρησε και σε dvd.

Έκτοτε, ο μέντορας τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την non stop πορεία τους και απολαμβάνει την
επιτυχία τους από την άνεση του ..καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν ‘μουσικό πραξικόπημα’ μεταδίδοντας παντού το σύνθημα ‘make music, not war’.

H μουσική τους είναι μεν επηρεασμένη από τη Hip Hop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικόsun άνεμο. Ήχοι ‘σκονισμένου’ dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, κάτι που φαίνεται και από το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο ‘Racing with the Sun’, στο οποίο το τρίο κάλεσε διεθνείς μουσικούς για να προσδώσουν τα δικά τους στοιχεία στη μουσική τους. Βασικός άξονας τους είναι τα dubby beats αλλά με εμφανείς τις swing, reggae, αφρικανικές, ασιατικές, λάτιν επιρροές τους.

Το 2015 είναι η “χρονιά του φιδιού”… οπότε οι Chinese Man, έρχονται και στη χώρα μας για να στήσουν ένα live show όπου πικάπ, μηχανήματα, βίντεο και MCs θα δώσουν τη μάχη σε ένα σκηνικό που θα είναι …100% κινέζικο!

H προπώληση των εισιτηρίων είχε ξεκινήσει από τα 18 ευρώ για περιορισμένο αριθμό και συνεχίζεται στα 22 ευρώ. Στο ταμείο η τιμή θα φτάσει στα 26 ευρώ. 

                           



Πηγή : Δελτίο τύπου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου