Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έφυγε από την ζωή μια σπουδαία μορφή του Βρετανικού New Wave, ο Steve Strange των Visage



Σε ηλικία μόλις 55 ετών έφυγε από την ζωή χθες μια σπουδαία μορφή της βρετανικής μουσικής σκηνής, ο Steve Strange.
Ο Strange πέθανε, σύμφωνα με την δισκογραφική του εταιρία, στο  Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου από καρδιακή προσβολή  και είναι πάρα πολύ γνωστός ως ιδρυτικό μέλος της synthpop/ new wave μπάντας , Visage. Φυσικά και όλων μας το μυαλό πάει κατευθείαν σε ένα από τα δημοφιλέστερα ποπ κομμάτια όλων των εποχών, το Fade To Gray. 

Ο Strange γεννήθηκε το 1959  στην Ουαλία με το όνομα  Steven John Harrington και άρχισε να ασχολείται με την μουσική από το 1976 όταν είδε μια συναυλία των Sex Pistols. Μάλιστα έγινε φίλος με τον Glen Matlock, μπασίστα των Sex Pistols, και άρχισε να διοργανώνει punk συναυλίες στην γενέτειρά του το Caerphilly του Newbridge στην Ουαλία. Μέσα από τις συναυλίες που διοργάνωσε έκανε πάρα πολλές γνωριμίες με προσωπικότητες της punk σκηνής της εποχής εκείνης, με αποτέλεσμα την μετακόμισή του στο Λονδίνο όπου τον πρώτο καιρό εργαζόταν για λογαριασμό του  Malcolm McLaren (νομίζω πως όσοι μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο, ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι αυτός). Εκεί δημιούργησε την πρώτη δική του punk μπάντα τους The Moors Murderers στους οποίους είχε μια εκλεκτή παρέα όπως η Soo Catwoman  η Chrissie Hynde των Pretenders αλλά και ο ντράμερ των Clash, Topper Headon. 

Αφού έκανε και κάνα δυο περάσματα από κάποιες punk μπάντες της εποχής, τελικά το 1979
δημιούργησε τους Visage με τους οποίους μεγαλούργησε και ειδικά το 1980 όταν κυκλοφόρησε το εμβληματικό κομμάτι της μπάντας με τίτλο ''Fade To Grey''. Το κομμάτι απογείωσε την μπάντα η οποία μπήκε μέσα στα top 10 σε όλη την Ευρώπη, και μετέτρεψε τον Strange σε έναν απόλυτο σταρ της εποχής. Ακολούθησαν κάποια ακόμη χιτ στα πρώτα δυο άλμπουμ της μπάντας όμως μετά από κάποιες εμπορικές αποτυχίες η μπάντα διαλύθηκε τελικά το 1985.

Στην συνέχεια ο Strange δημιούργησε μια μπάντα τους  Strange Cruise που όμως και αυτοί πλέον δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο. Ο Strange εξαφανίστηκε  από την μουσική σκηνή και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην εξάρτησή του στην ηρωίνη. Επανήλθε στην μουσική το 2002 κάνοντας συμμετέχοντας με τους Visage στην θρυλική σειρά συναυλιών , που με σπουδαία ονόματα  συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και ονομάστηκε Here and Now Tour.
Το 2004 επίσημα οι Visage επανενώθηκαν και αρκετά αργότερα με καινούρια μέλη το 2013 και το 2014 κυκλοφόρησαν δυο ακόμη άλμπουμ, χωρίς ωστόσο και πάλι να καταφέρουν να φτάσουν την επιτυχία του παρελθόντος.

                                

                

                                   

                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου