Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά είναι τα ντοκιμαντέρ που θα διεκδικήσουν το βραβείο Όσκαρ 2015

Τα βραβεία Όσκαρ μας πλησιάζουν με απίστευτη ταχύτητα , αφού πλέον θέλουμε κάτι λίγο παραπάνω από ένα μήνα μέχρι την λαμπρή τελετή. Οι ταινίες που θα δώσουν την μάχη φέτος είναι λίγο πολύ γνωστές και τις έχουμε δει όλοι.
Τα στοιχήματα έχουν αρχίσει να πέφτουν ήδη και όσο θα πλησιάζουμε οι απανταχού μπουκμέϊκερς θα ασχολούνται όλο και πιο πολύ με την γιορτή του κινηματογράφου. Αυτά που δεν είναι και τόσο γνωστά, αν και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, και πολύ από εμάς δεν έχουμε δει ακόμη είναι τα πέντε ντοκιμαντέρ που θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματάκι. Είναι όλα εξαιρετικές δουλειές με μεγάλο ενδιαφέρον και έτσι παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση και γιατί όχι να βάλετε και εσείς το δικό σας στοίχημα.


1. Virunga

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ που έφτιαξε για λογαριασμού του καναλιού Netflix o Orlando von Einsiedel και μας ταξιδεύει στα βάθη της Αφρικής και συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο του Κογκό το Virunga. Παρακολουθούμε την γενναία προσπάθεια μιας ομάδας τεσσάρων ατόμων που αψηφούν τον εμφύλιο πόλεμο που έχει αναζωπυρωθεί στην περιοχή αλλά και τους κινδύνους από τις διάφορες εξορύξεις που γίνονται στην περιοχή και ρισκάρουν τις ζωές τους στην προσπάθεια να σώσουν τους τελευταίους στον κόσμο Ορεινούς Γορίλες (Mountain Gorilla).

            

2. Finding Vivian Maier

To Finding Vivian Maier είναι ένα ντοκιμαντέρ που έφτιαξε ο John Maloof και ο Charlie Siskel και μας παρουσιάζει την φωτογράφο Vivian Maier της οποίας η καλλιτεχνική κληρονομιά ήταν εντελώς άγνωστη κατά την διάρκεια της ζωής της. Το ντοκιμαντέρ μας δείχνει πως ο Mallof ανακάλυψε την δουλειά της και μετά τον θάνατό της αποκάλυψε την ζωή της ως νταντά και φωτογράφο στο Σικάγο, μέσα από συνεντεύξεις με ανθρώπους που την γνώριζαν.

           


3. Last Days In Vietnam

Το ντοκιμαντέρ αυτό έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Rory Kennedy. Κατά την διάρκεια των τελευταίων χαοτικών εβδομάδων του πολέμου στο Βιετνάμ, ο στρατός του Βορείου Βιετνάμ πλησιάζει απειλητικά την Σαϊγκόν και οι πολίτες του Νοτίου Βιετνάμ μέσα σε πανικό προσπαθούν να δραπετεύσουν. Οι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα. Να υπακούσουν τις διαταγές του Λευκού Οίκου που είναι να εκκενώσουν την περιοχή σώζοντας Αμερικανούς υπηκόους μόνο ή να ρισκάρουν να κατηγορηθούν για προδοσία και να σώσουν όσους περισσότερους νοτιοβιετναμέζους μπορούν ? 

            



4. The Salt Of Earth

Ο Wim Wenders και ο   Juliano Ribeiro Salgado μέσα από τα αρχεία τους μας παρουσιάζουν την ζωή και το έργο του Βραζιλιάνου φωτορεπόρτερ Sebastião Salgado.

           



5. Citizenfour

Το Citizanfour είναι ένα ντοκιμαντέρ που έφτιαξε η  Αμερικανίδα  Laura Poitras σχετικά με τον Edward Snowden και το κατασκοπικό σκάνδαλο της NSA. Το ντοκιμαντέρ έχει φτιαχτεί για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού HBO και αν και ακόμη προβάλλεται στο σινεμά από αυτό τον μήνα θα αρχίσει να προβάλλεται και στο κανάλι.

          






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου