Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Tribute album στους Rolling Stones από νεο-ψυχεδελικές μπάντες

Η Cleopatra Records είναι μια ανεξάρτητη δισκογραφική που έχει την βάση της στο Λος Άντζελες εδώ και πολλά χ΄ρονια από το μακρινό 1992.
Τα είδη της μουσικής που έχει δώσει βάση η εταιρία όλα αυτά τα χρόνια κινούνται κυρίως στον χώρο μουσικών ειδών όπως gothic rock, hard rock, heavy metal, electronic και dubstep. Στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει διάφορα αφιερώματα σε τεράστιες μπάντες όπως για παράδειγμα το goth αφιέρωμα στους Cure, ''Perfect As Cats''  αλλά και ένα σωρό άλλα που για να τα αναφέρουμε δεν είναι του παρόντος. Μπορείτε να τσεκάρετε και μόνοι σας στην επίσημη σελίδα της Cleopatra Records.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη είχε έρθει πέρυσι στις αρχές της χρονιάς όταν είχε κυκλοφορήσει ένα  άλμπουμ- αφιέρωμα στους θρυλικούς Doors με διασκευές από μπάντες ανερχόμενες στον χώρο της νεο-ψυχεδέλειας, ανάμεσά τους μπάντες όπως οι Raveonnetes, οι Psychic Ills, οι Black Angels και οι Dead Skeletons. Σίγουρα η εταιρία μπορεί να αισθάνεται πολύ περήφανη για αυτή την συλλογή της που περιέχει άλλωστε και την εκπληκτική διασκευή των Γερμανών Camera στο κλασικό People Are Strange. Και αφού το άλμπουμ είχε τεράστια επιτυχία η Cleopatra Records έρχεται τώρα να μας πάρει τα μυαλά κυκλοφορώντας ένα αντίστοιχο αφιέρωμα στους τεράστιους Rolling Stones.

EVERYBODY MUST GET STONED! ...είχε δηλώσει το 1966 ο τεράστιος Bob Dylan, περίπου δηλαδή ένα χρόνο αφού οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το μεγαλύτερο χιτ της ιστορίας τους, το εθιστικό “(I Can’t Get No) Satisfaction.” Ήταν το πρώτο διεθνές νούμερο ένα single της μπάντας το οποίο τους οδήγησε της επόμενες 4 δεκαετίες να χαρίσουν στην ανθρωπότητα κάποια από τα μεγαλύτερα mind- blowing κανόνια της σύγχρονης μουσικής. Όλα αυτά αν όμως νομίζεται πως έχετε κολυμπήσει μέσα στην λίμνη της παράνοιας που μας χάρισε το δίδυμο Jagger- Richards είστε γελασμένοι. Μόλις ακούσετε τι έχουν κάνει τα σύγχρονα τζάνκια του ψυχεδελικού ροκ θα μείνετε άφωνοι. Μπάντες όπως οι The Vacants Losts, οι Yeti Lane ή και οι πολύ γνωστοί μας Allah- Las έχουν μετατρέψει τις μουσικές των Stones σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι στον παράδεισο. Το αφιέρωμα αυτό θα σας βγάλει από την μουσική βαρεμάρα  που σας έχει στοιχειώσει τον τελευταίο καιρό.

 Στην συλλογή αφιέρωμα που έχει τον τίτλο Stoned – A Psych Tribute To The Rolling Stones συμμετέχουν 14 μπάντες και είναι διαθέσιμη από τις 20 Ιανουαρίου παντού, όπως αναφέρει η εταιρία.


Track Listing:
1. Lorelle Meets The Obsolete – What A Shame
2. The KVB – Sympathy For The Devil
3. Shiny Darkly – Under My Thumb
4. Yeti Lane – Sway
5. Clinic – It’s Only Rock & Roll (But I Like It)
6. Sons Of Hippies – Gimme Shelter
7. The Vacant Lots – She Smiled Sweetly
8. Celestial Bums – Child Of The Moon
9. Tashaki Miyaki – Take It Or Leave It
10. Allah-Las – Stoned
11. Pink Velvet – (I Can’t Get No) Satisfaction [CD ONLY]
12. Pure X – Beast Of Burden [CD ONLY]
13. Cheval Sombre – As Tears Go By
14. The Tulips – Wild Horses



Πηγή : Cleopatra Records


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου