Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Σπουδαίες μπάντες θα εμφανιστούν live στη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα!

Όντως τα live που είναι προγραμματισμένα να γίνουν την εβδομάδα που ήδη διανύουμε είναι σπουδαία και αναμένεται να συγκινήσουν χιλιάδες κόσμου, που λογικά θα κατακλύσουν τα διάφορα stage όπου θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες.


Το χορό ανοίγουν οι πολύ γνωστοί στο ελληνικό κοινό, αφού είχαν ξαναβρεθεί στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια, shoegazάδες  Raveonettes. Το duo από την Δανία θα εμφανιστεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στο Club Principal της Θεσσαλονίκης και μία ημέρα αργότερα στην Αθήνα στο  Gagarin. 
Οι Raveonettes όπως είναι γνωστό παίζουν ένα είδος garage- shoegaze και θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα με τις σκοτεινές και μελαγχολικές μελωδίες τους. Η μπάντα αποτελείται από τους Sune Rose Wagner και Sharin Foo και το περασμένο καλοκαίρι είχε κυκλοφορήσει το 7ο άλμπουμ της καριέρας της, το υπέροχο Pe`ahi. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ προπώληση και 25 ευρώ στο ταμείο.

             



Την σκυτάλη παίρνει ο Άγγλος τραγουδοποιός Feen Greenall γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Fink.
Ο Fink δεν έρχεται πρώτη φορά στη χώρα μας φυσικά, αφού είχε εμφανιστεί και το καλοκαίρι στο Plissken Festival, όμως είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη. O Fink ξεκίνησε την καριέρα του ως Dj και παραγωγός ηχογραφώντας ηλεκτρονική μουσική. To 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Fresh Produce από την Ninja Tune ξεκινώντας και δισκογραφικά την αξιοσημείωτη καριέρα του. Το πρώτο άλμπουμ του Fink πάντρεψε ιδανικά τις μελαγχολικές μελωδίες του καλλιτέχνη με παραδοσιακή dub δίνοντας στο άλμπουμ φοβερό ενδιαφέρον και κάνοντας τον Fink ακόμα πιο γνωστό. Από το επόμενο κιόλας άλμπουμ ο Fink πρόσθεσε στην μουσική του και Blues στοιχεία κάνοντας την μουσική του ακόμη πιο ελκυστική και πολυμορφική. To καλοκαίρι ο Fink κυκλοφόρησε το Hard Believer που ήταν και το έκτο άλμπουμ της καριέρας του. Όλα τα άλμπουμ του έχουν κυκλοφορήσει από την Ninja Tune. 
Ο Fink θα εμφανιστεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο Κύτταρο στην Αθήνα ενώ αμέσως την επόμενη μέρα στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 προπώληση και 25 ευρώ από το ταμείο.

             



Μια σπουδαία μπάντα οι Αμερικανοί Monster Magnet δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Ηeavy rock, stoner, fuzz, space rock, προπάτορες της ψυχεδέλειας και μπάσταρδοι γιοι των 70s όπως έχουν χαρακτηριστεί οι Monster Magnet έχουν και αυτοί επισκεφτεί και άλλη φορά την χώρα μας έχοντας φανατικό κοινό σε μια χώρα που έτσι και αλλιώς αγαπάει ιδιαίτερα το Stoner Rock. H πλούσια καριέρα της μπάντας ξεκινάει στο μακρινό 1989 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτα τους demo Forget About Life, I'm High on Dope, We're Stoned, What Are You Gonna Do About It? και The TAB Remix σε κασέτα! (σε μια εποχή που πάντως οι μπάντες κυκλοφορούσαν σε κασέτες και υπήρχαν κασετόφωνα για να τις παίξουν). 
Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα με τεράστιες επιτυχίες όπως το Powertrip που ήταν ένας πραγματικά εξαιρετικός δίσκος , τον οποίον βέβαια ήταν αδύνατο να επαναλάβουν, αλλά είναι αυτός που για μένα έβαλε την μπάντα σε άλλο επίπεδο δίνοντας της το δικό της ξεχωριστό θρόνο.  Για να γίνει αυτό ο Dave ταξίδεψε για 21 μέρες στην έρημο Νεβάδα, όπου και εμπνεύστηκε τα τραγούδια για το σπουδαιότερο άλμπουμ της μπάντας, το προαναφερθέν Powertrip. Γράφοντας μια ζωή τραγούδια για ναρκωτικά ο φροντμαν Dave Wyndorf πέρασε πολλά στα χρόνια αυτά με το 2006 να τον σημαδεύει αφού έπαθε overdose από χάπια που πάντως έπαιρνε από τους γιατρούς με συνταγή για να καταπολεμήσει τις αυπνίες του. O Dave αποφάσισε με επιτυχία να αποτοξινωθεί για να προσπαθήσει να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη το ροκ εν ρολ. Αφού ξεπέρασε το πρόβλημα των ναρκωτικών η μπάντα συνέχισε να γράφει μουσική και να περιοδεύει ανά την υφήλιο κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις. Το 2010 η περιοδεία τους πέρασε και από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός από τα καλά Rockwave που είχαν γίνει. Έχοντας πάρει πάρα πολλά κιλά ο Dave πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση γοητεύοντας το ελληνικό κοινό. Συνολικά η μπάντα έχει κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ, με τελευταίο το προ 2 μηνών Milking the Stars: A Re-Imagining Of Last Patrol. 
Η Monster Magnet θα εμφανιστούν την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο Principal Theater της Θεσσαλονίκης, ενώ την άλλη μέρα 31 του μηνός στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 26 ευρώ προπώληση και 28 ευρώ από το ταμείο.

                               








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου