Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Art Kane, ένας καλλιτέχνης που ζούσε για την τέλεια φωτογραφία! - Δείτε τις θρυλικές του φωτογραφίες.


Ο Arthur Kanofsky  γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1925 στην Νέα Υόρκη. Έγινε γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Art Kane και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους φωτογράφους της γενιάς του. Ο Art Kane απολάμβανε να φωτογραφίζει μουσικούς αλλά και μόδα.
Σίγουρα μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του είναι αυτή που δείχνει τους θρυλικούς The Who να κοιμούνται στον δρόμο σκεπασμένοι με μια Βρετανική σημαία. Η φωτογραφία αυτή είναι και  το μεγαλύτερο χάιλαϊτ της  καινούριας συλλογής του σημαντικού καλλιτέχνη, την οποία θα δείτε παρακάτω.

Μετά το τέλος του Β` Παγκόσμιου Πολέμου ο Art Kane έγινε ο καλλιτεχνικός διευθυντής στο Seventeen Magazine σε ηλικία μόλις 26 ετών , κάτι που τον έκανε τον νεαρότερο καλλιτεχνικό διευθυντή με΄γαλης κυκλοφορία περιοδικού, παγκοσμίως. Το 1958 το Esquire Magazine του ανέθεσε φτιάξει μια ιστορική φωτογραφία όπου 57 θρυλικούς καλλιτέχνες της Τζαζ μαζεύτηκαν στο Χάρλεμ και βγήκαν όλοι μαζί φωτογραφία σαν μια οικογένεια. Οι φωτογραφία αυτή αργότερα θα γινόταν και η βάση για το σπουδαίο ντοκιμαντέρ A Great Day In Harlem. Η δουλειά αυτή ήταν και που εκτόξευσε την καριέρα του Art Kane. 

O Art Kane έχει φωτογραφήσει σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης όπως τους Bob Dylan, Sonny and Cher, Aretha Franklin, Frank Zappa, Jim Morrison, Janis Joplin, the Rolling Stones, και The Who. 
O Art Kane πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου του 1995 όταν αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του, αφήνοντας πίσω του 3 παιδιά τους Nikolas Kane, Anthony Kane, και Jonathan Kane, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ντράμερ της πασίγνωστης αμερικανικής noise- rock μπάντας , SWANS.


The Who, 1968
 Rolling Stones, 1968


Jefferson Airplane, 1968

Pete Townshend, 1968


''Spirit In The Flesh'', American Families, 1971


Bob Dylan 1966



Jim Morrison, 1968

Dovima, 1960

Frank Zappa and the Mothers of Invention, 1968
Sony and Cher, 1966












Janis Joplin, 1967


Aretha Franklin, 1967



 Andy Warhol, 1962



 Harlem, 1958


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου