Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δεν σεβάστηκαν τον 88χρονο BB King και τον γιουχάρανε πάνω στην σκηνή

Αν και στο βίντεο που ακολουθεί δεν γίνεται αυτό, η είδηση είναι εξακριβωμένη καθώς υπάρχει στα πιο έγκυρα μουσικά site αλλά μου το επιβεβαίωσαν και άτομα που ήταν παρόν.



Δυστυχώς λοιπόν ο ζωντανός θρύλος του Blues ΒB King αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την διάρκεια της συναυλίας που έδωσε πριν από μια εβδομάδα στο St. Louis του Missouri.  ο BB King είναι 88 χρονών και κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει πόσες ζωντανές εμφανίσεις έχει κάνει στην ζωή του. Το 1995 είχε υπολογιστεί ότι έχει δώσει γύρω στα 14.000 live καθώς επι 47 χρόνια έκανε 300 live τον χρόνο. Όλο αυτό πριν από δυο δεκαετίες και ύστερα ''φρέναρε'' λιγάκι. Αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή δεν έχει προηγούμενο πάντως. Ένα μεγάλο μέρος του κοινού αποδοκίμαζε και γιουχάριζε ανάμεσα στα τραγούδια καθώς οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι μόνο πολύ λίγα τραγούδια εκτελέστηκαν ολόκληρα και η συναυλία αναλώθηκε σε διάφορα μακρόσυρτα σόλο, ιστοριούλες και ανέκδοτα, καθώς και μια 15λεπτη εκτέλεση του ''You Are My Sunshine'' κατα την διάρκεια του οποίου αδικαιολόγητα τα φώτα Peabody Opera ήταν δυνατά. Τελικά το σόου έληξε άδοξα

Σίγουρα τα παραπάνω θα δικαιολογούσαν το κοινό έαν μιλούσαμε για κάποιον άλλον. Εδώ όμως έχεις να κάνεις με ένα θρύλο της μουσικής που έχει φτάσει στην ηλικία των 88 χρονών και αντί να παρακολουθήσεις εκστασιασμένος και να αισθάνεσαι ευλογημένος που τον βλέπεις από κοντά, εσύ μου έχεις απαιτήσεις να δείς ένα Live όπως πριν από είκοσι χρόνια ? Ε όχι, δεν γίνεται. Και μην μου πείται ότι άμα δεν μπορεί να κάτσει στο σπίτι του, όπως διάβασα σε μερικά σχόλια, αυτοί οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να πεθάνουν πάνω στην σκηνή και όλοι εμείς είμαστε πολύ μικροί για να τους κρίνουμε!

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου