Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

The Noise Figures ντεμπούτο άλμπουμ

Το ντουέτο  The Noise Figures το μάθαμε  από το EP  Turn Off The Lights” που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2012, είτε από τα live τους με σημαντικότερο σίγουρα όταν άνοιξαν τους Japandroids στο AN Club.
To ντεμπούτο άλμπούμ της μπάντας είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, με τίτλο το όνομα της μπάντας από την Inner Ear.
Το album, το οποίο θα περιλαμβάνει 10 τραγούδια, θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου σε CD και ψηφιακά, ενώ στις 18 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε 12″ βινύλιο με δώρο το CD, και είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία μέσω του website της Inner Ear.
  O Γιώργος Νίκας (φωνή, τύμπανα) και ο Στάμος Μπάμπαpης (κιθάρα, φωνή) έχουν κάνει την παραγωγή, την ηχογράφηση και τη μίξη ολόκληρου του album παρέα με τους Gou και Sillyboy, δουλεύοντας στο μεγαλύτερο μέρος αναλογικά, σε μπομπινόφωνο Studer και με αποτέλεσμα έναν συμπαγή ρετρό ήχο.
To “The Noise Figures” συνδέει με μοναδικό τρόπο την Αθήνα του 2013 με το Σαν Φρανσίσκο του 1965 μέσα από τις μουσικές επιρροές του συγκροτήματος. Ανήσυχες fuzz κιθάρες που φλερτάρουν με το παλιομοδίτικο garage αλλά και με τα σύγχρονα blues, ενισχυτές με άφθονο spring reverb και βρώμικα υπεροδηγημένα φωνητικά αποτελούν το μουσικό σκελετό των 10 κομματιών του album. Οι στίχοι αντλούν τα θέματά τους από εμπειρίες του δρόμου και εκφράζουν μια ιλιγγιώδη τρέλα για τη ζωή. Ταξίδια με αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό ήλιο, παραισθησιογόνα, κορίτσια της διπλανής πόρτας και τοπία άγριας ομορφιάς είναι μερικές από τις πηγές έμπνευσης των δυο δημιουργών που οδηγούν τη φαντασία του ακροατή σ' ένα περιπετειώδες Κερουακικό ταξίδι. Το "The Noise Figures" ακούγεται δυνατά και είναι ιδανικό soundtrack για αποδράσεις με αυτοκίνητο εκτός αστικών συνόρων.

Για να ακούσετε το πρώτο πολύ καλό single του δίσκου το ''Out of your Mind''κάντε κλικ στο παρακάτω link:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου