Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Paul McCartney - New

Με παραγωγούς τους Mark Ronson, Ethan Johns, Paul Epworth και Giles Martin ο Μακάρτνεϊ κυκλοφορεί έναν από τους πιο απολαυστικούς του δίσκους, μετά από χρόνια.
H αλήθεια είναι πως τα ιερά τέρατα του ροκ εν ρολ που αγαπήσαμε έχουν αρχίσει να γερνάνε. Πάνω - κάτω εκεί στα εβδομήντα τους, τα τελευταία χρόνια κυμαίνονταν όλοι στην μετριότητα. Αυτό άλλαξε άρδην τον τελευταίο χρόνο καθώς πήραμε σπουδαίους δίσκους από καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, ο Bob Dylan, ο David Bowie, o Eric Burdon και τώρα από τον Paul McCartney.


Αφήνοντας πίσω το πολύ μέτριο άλμπουμ με διασκευές ''Kisses of the Bottom του 2012, με το ''New'' επιστρέφει το πρώην ''σκαθάρι'' στα μονοπάτια που ανήκει, αυτά του ροκ εν ρολ. Το γεγονός ότι ο Paul δούλεψε το άλμπουμ με τέσσερις παραγωγούς το κάνει ποικιλόμορφο και πολύ ευχάριστο. Από τα μελωδικά ηλεκτρικά riff  έως τα ακουστικά γρατσουνίσματα της κιθάρας του Μακ Καρτνεϋ ο ήχος είναι πάντα ''φιλικός'' προς τον ακροατή.  Σε έναν συνεχή κεφάτο ρυθμό που συνοδεύεται ιδανικά από την φωνή του 71χρονου καλλιτέχνη.

Για την προώθηση του άλμπουμ ο ΜακΚαρτνευ επιστράτευσε μάλιστα ένα πρώην ζευγάρι την Kate Moss με τον Johny Depp oι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού ''Queenie eye'' , αφού η Kate ξεπέρασε τα κλαψουρίσματά της μετά τον προ 15ετίας χωρισμό τους.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί επίσημα από τις 14 Οκτωβρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου