Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

H Lauren Cohan (Maggie) του Walking Dead μίλησε για την 4η σεζόν στο ONEMAN

Η στιγμή επιτέλους έφτασε. Απόψε, 14 Οκτωβρίου στις 22:30, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η 4η σεζόν του "Walking Dead" από τη συχνότητα του FOX, λίγες μόλις ώρες μετά την πρεμιέρα στην Αμερική. Όταν αφήσαμε τη σειρά πέρσι, η Μάγκι κι ο Γκλεν αρραβωνιάστηκαν, με τη σχέση τους να αναπτύσσεται στην 4η σεζόν καθώς οι επιζήσαντες χτίζουν μια μεγαλύτερη κοινότητα και αρχίζουν να σκέφτονται για τη ζωή τους πέραν της απλής επιβίωσης.

Καθώς ετοιμαζόμαστε για τις προβολές κάθε Δευτέρας βράδυ, βρίσκουμε την πρωταγωνίστρια Lauren Cohen, για να μάθουμε πράγματα για την 4η σεζόν, για την Μάγκι, αλλά και για όλη τη σειρά. Τι περιμένει η ίδια φέτος, τι φοβάται, τι σκηνικά έχει να μοιραστεί από τα γυρίσματα, και αν θα προτιμούσε να την πάθει από ζόμπι ή από άνθρωπο.



Τι μπορείς να μας πεις για τη νέα σεζόν; Πού κατευθύνεται ο χαρακτήρας σου;

Αυτή τη σεζόν αναλαμβάνει πολλές ευθύνες και το βλέπει σαν μια ευκαιρία για να ζήσει, όχι απλώς να επιβιώσει. Υπάρχει μια υποψία σταθερότητα και πραγματικά θα το αγκαλιάσει αυτό και θα ζήσει τη ζωή της, και άσε την Αποκάλυψη!

Τι μπορείς να μας πεις για τη σχέση της με τον Γκλεν;

Η Μάγκι κι ο Γκλεν, αυτή τη σεζόν, είναι ένα ασφαλές ζευγάρι. Όχι ασφαλές σε αυτό τον κόσμο, αλλά περισσότερο με την έννοια πως προσέχουν ο ένας τον άλλον και αναλαμβάνουν όλες τις προκλήσεις μαζί. Στην αρχή της σεζόν ο Γκλεν είναι γενικά διστακτικός σε κάποια πράγματα και η Μάγκι τον ενθαρρύνει. Είναι δυνατός, αλλά ακόμα φοβάται.

Υπάρχει μεγαλύτερο καστ αυτή τη σεζόν. Στο φινάλε είδαμε κόσμο να φτάνει από το Γούντμπερι για να γίνει μέρος του γκρουπ. Πώς είναι να έχει νεότερους ανθρώπους στο καστ;

Τέλειο! Περισσότεροι άνθρωποι για να βγαίνουμε.

Εσύ έχεις πάρε-δώσε με τα παιδιά;

Αυτοί που ήρθαν από το Γούντμπερι γίνονται βασικά μέλη του γκρουπ. Νομίζω είναι μεγάλη αλλαγή, καλωσορίζουμε κόσμο κι αυτό ξεκινάει από τον Ρικ, που καταλαβαίνει πως πρέπει να επιτρέψεις σε ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά σου ώστε να επιβιώσεις. Οπότε υπάρχει αυτή η αίσθηση κοινότητας, και υπάρχουν πολλά να κερδίσει κανείς. Δε γίνεται να συνεχίσουμε να λιγοστεύουμε. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πάρουμε ρίσκα.

Περισσότεροι άνθρωποι δε σημαίνει και μεγαλύτερη πιθανότητα να μαζευτούν ζόμπι; Ή ισχύει ότι υπάρχει ασφάλεια στα μεγάλα νούμερα;

Καλή ερώτηση, νομίζω το ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι σημαίνει πως ο καθένας έχει πια συγκεκριμένες δουλειές. Έχουμε κόσμο που φρουρεί και η Μάγκι είναι ένας από αυτούς. Έχει το ρόλο του φύλακα πολύ αυτή τη σεζόν και υπάρχει μεγάλη έμφαση στο να είναι οι πάντες προπονημένοι στα όπλα, στο να είναι περισσότερο στρατιώτες. Όλοι έχουμε μεγαλύτερη συναίσθηση του κινδύνου. Κι εξάλλου, αυτό που σίγουρα ισχύει με το μεγαλύτερο γκρουπ, είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα για καλά πράγματα. Αυτό είναι που θα έχουμε στην αρχή αυτής της σεζόν.

Ποια είναι η δουλειά της Μπεθ, κρατάει ακόμα το μωρό;

Όχι τόσο πολύ, θα δούμε πολύ περισσότερα, κάποιες φορές ταϊζει ενώ κρατάει! (γελάει) Αλλά όχι, θα δούμε περισσότερη Έμιλι (Κίνεϊ) αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν κάποια ωραία πράγματα γι'αυτήν φέτος, δε μπορώ να πω, αλλά νομίζω οι θεατές θα εκπλαγούν και θα το απολαύσουν. Είναι φανταστικό.

Και ο Χέρσελ; Η σχέση με τον πατέρα της αλλάζει καθόλου; Μπορείς να πεις τίποτα;

Για να πω κάτι θα έπρεπε να αποκαλύψω πράγματα, θα δείτε αμέσως έτσι κι αλλιώς. Υπάρχει ένα δέσιμο κι ένας ρυθμός στο γκρουπ, όλοι έχουν φοβερό συγχρονισμό φέτος, και ο Χέρσελ σίγουρα έχει αφήσει κατά μέρους όλα αυτά που την κρατούσαν...

Για το ότι έχει ένα πόδι;

...για το ότι έχει ένα πόδι, ναι. (γελάει) Κι ο Γκλεν... τον είδαμε να αποδέχεται πλήρως τον Γκλεν στο τέλος πέρσι, και όταν ο Γκλεν κι η Μάγκι αρραβωνιάζονται. Νομίζω οι αντιστάσεις του Χέρσελ στις σεζόν 2 και 3 έχουν υποχωρήσει και έχει γίνει πλέον αυτή η ακτίνα δύναμης και ηθικής και είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις κάποιον που έχει χτυπηθεί τόσο πολύ, όσο το να μείνει με ένα πόδι, να δυναμώνει μέσα από τις αξίες και το παράδειγμα που θέτει για τους άλλους. Είναι φοβερός, ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!

Είπες πως το κυρίως γκρουπ είναι σε μεγαλύτερο συγχρονισμό από ποτέ σε αυτή τη σεζόν. Υπάρχει σύγκρουση όταν έρχεται η νέα ομάδα ανθρώπων;

Υπάρχουν σίγουρα συγκρούσεις, αλλά γεννιούνται και πράγματα. Μαθαίνεις τους παλιούς με έναν τρόπο που δεν τους ήξερες πριν, μόνο και μόνο λόγω των νέων χαρακτήρων που έχουμε γύρω μας. Νομίζω αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Έτσι μαθαίνεις τους ανθρώπους εξάλλου, βλέποντάς τους σε σχέση με διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικά περιβάλλοντα.

Είναι ευκολότερο να είσαι σε μόνιμη σχέση στη διάρκεια μιας Αποκάλυψης με ζόμπι;

Όχι περισσότερο από ό,τι στον πραγματικό κόσμο. Οι προκλήσεις του να αγαπάς κάποιον και να ανοίγεις τον εαυτό σου απέναντι σε πληγές είναι πιθανώς πιο τεταμένες, επειδή αυτό το άτομο έχει υψηλές πιθανότητες να την πατήσει. Να τον δαγκώσουν! Νομίζω πως χωρίς τους κινδύνους δεν αξίζει πάντως αυτή είναι η μεγάλη αποκάλυψη για τη Μάγκι φέτος. Τι τα έχεις όλα αυτά αν δεν τα μοιραστείς, ειδικά αν έχεις μπροστά σου λιγότερο χρόνο; Νομίζω στις ζωές μας, σίγουρα στη δική μου, αν σχεδιάζω κάτι, τότε γιατί να περιμένω; Γιατί να μην κάνω εδώ και τώρα αυτά που θέλω να κάνω; Κι αυτό είναι κάτι που σκέφτονται κι οι χαρακτήρες μας. Η ζωή είναι πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά μικρή, οπότε ζήσ' το.

Είστε το μόνο ζευγάρι στο σετ, πώς είναι αυτό; Είστε το ζευγάρι το οποίο όλοι θέλουν να είναι ευτυχισμένο, αλλά φοβάσαι πως κάποια στιγμή θα τελειώσει άσχημα όλο αυτό;

Ναι, φυσικά. Υπάρχουν ένα σωρό νέοι κίνδυνοι που δεν έχεις καν σκεφτεί. Το κομμάτι της Μάγκι που μου αρέσει είναι ότι σου δίνει ελπίδα όταν βλέπεις, ότι δε θα είναι όλα καταστροφή. Είναι ωραίο επειδή έχεις τη δυναμική της οικογένειας, η οποία επεκτείνεται αυτή τη σεζόν, με αυτή την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει στη φυλακή, και νομίζω είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη. Είναι διασκεδαστικό να βλέπεις και λίγο ρομάντζο.

Πώς νιώθεις για τη σχέση του Ντάριλ με την Κάρολ; Επειδή πολλοί το θέλουν.

Ναι... Όχι, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που θα ήθελα να δω μαζί. Και κόσμος που ακόμα δεν ξέρετε, οπότε δε θέλω να πω. Αλλά ο Ντάριλ και η Κάρολ, νομίζω θα ήταν τέλειο αν ήταν μαζί και επίσης νομίζω πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα φιλία. Όλοι δεν έχουν έναν φίλο που, σε κάποιο επίπεδο, κάποια στιγμή ήθελαν να είναι μαζί και ο άλλος δεν ήθελε, κι αυτό το πράγμα ποτέ δεν έληξε; Αυτό το σασπένς είναι ένα όμορφο πράγμα, μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι. Αυτοί οι δεσμοί που δεν είναι απλά σεξουαλικοί είναι πολύ σημαντικό να απεικονίζονται.

Μπορεί να είναι μέρος ενός ζευγαριού, όμως η Μάγκι είναι σκληρή κι από μόνη της. Είναι μια δυνατή, ανεξάρτητη γυναίκα.

Είναι τέλειο και το καλύτερο κομμάτι είναι πως η σειρά πρέπει να παραμείνει ρεαλιστική οπότε σταματάει τους χαρακτήρες από το να γίνουν υπερβολικά ηρωικοί. Κάποιες φορές πετυχαίνουν, κάποιες φορές δεν τα καταφέρνουν. Κι αυτό κρατάει το ενδιαφέρον των θεατών σε αυτό τον κόσμο των ζόμπι, το ότι είμαστε αληθινοί κι όχι υπερήρωες. Είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε ανάγκη να είμαστε δυνατοί, όχι το ανάποδο, οπότε αγαπώ το πόσο δυναμική είναι η Μάγκι. Αυτό μου αρέσει στην τηλεόραση και σε αυτή τη σειρά συγκεκριμένα, ότι παίρνεις το χρόνο σου για να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα, να δεις ότι πληγώνεται, να δεις από πού προέρχεται και πού πηγαίνει, από κόρη αγρότη σε υπεύθυνη ηγέτης μιας ομάδας. Υποθέτω αυτό είναι το όλο νόημα στο τέλος του κόσμου. Ποιος θές να είσαι.

Ποια είναι τα πράγματα στη ζωή τα οποία καταφέρνεις και ποια όχι;

Είμαι πολύ παρορμητική, νομίζω πως είμαι καλή σε στιγμές κρίσης. Είμαι προστατευτική, έχω 5 μικρότερα αδέρφια και πάντα ήμουν σαν μια τίγρης για να τα φροντίζω, οπότε νομίζω πως όταν υπάρχει η ανάγκη είμαι δυνατή και γρήγορη. Πώς θα τα κατάφερνα σε κάτι τέτοιο; Νομίζω πως το κλειδί είναι η μάχη με την κατάθλιψη, και το θέμα με τη Μάγκι αυτή τη σεζόν είναι πως δεν αφήνει αυτό να την κερδίσει, κι αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για τη σειρά και για μένα που παίζω τον χαρακτήρα. Ότι όποιος κι αν είσαι, μπορεί να ζεις σε φρικτές συνθήκες, αλλά τα πάντα είναι θέμα οπτικής. Νομίζω θα ήταν από τα δυσκολότερα πράγματα. Αν ήταν πραγματικά το τέλος του κόσμου και ήσουν σε μια σχετική ασφάλεια, πώς να μην το γυρίσεις σε ποτό και ναρκωτικά; Γιατί συνεχίζουμε; Αυτό είναι ωραίο στη σειρά. Γι'αυτό συνεχίζουμε, για την αγάπη, για να κρατήσουμε κάποιον άλλον ζωντανό, όλα τα πράγματα που σε ένα θεμελιώδες επίπεδο μας ωθούν σε μια νορμάλ κοινωνία.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις με τη Μάγκι κι ακόμα δεν είχες την ευκαιρία; Θα ήθελες να κάνεις ένα μιούζικαλ για παράδειγμα;

Προφανώς! Νομίζω πάντως κάποια σταντς, ή να δω τη Μάγκι πραγματικά μόνη της, να προσπαθεί να σωθεί μέσα από κάποια κατάσταση. Αυτό θα ήταν διασκεδαστικό, σκάψε, σκάψε, ξύλο, ξύλο, ξέρεις. Αυτό θα ήθελα να κάνω.

Άκουσα πως το κάστ έχει 'γεύματα θανάτου' όταν κάποιος σκοτώνεται στη σειρά, μπορείς να μιλήσεις γι'αυτό;

Σταματήσαμε να τα κάνουμε, βασικά. Πρέπει να ξεγελάμε τον κόσμο και να μην ξέρει τι έρχεται, οπότε κάνουμε πλέον τα 'Ευχαριστώ Θεέ Μου Που Είμαστε Ακόμα Ζωντανοί' γεύματα. Επίσης ήταν λίγο καταθλιπτικό να είμαστε όλοι μαζί για κάτι τέτοιο, οπότε αρχίσαμε να το κάνουμε τυχαία και είναι πολύ πιο ωραία. Αλλά μας βλέπουν καμιά φορά όλους μαζί να τρώμε και είναι σε φάση, ως ποιος πέθανε;

Πλησιάζει το Χάλογουιν. Κάνετε τίποτα ιδιαίτερο στο σετ γι'αυτό ή όχι;

Κάνουμε διάφορα στο σετ. Όταν είναι όντως το Χάλογουιν, όλο το crew ντύνεται, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Αλλά όλοι προσπαθούν. Ένας από τους σκηνοθέτες μας, ο Ντέιβιντ Μπόιντ, συνηθίζει να φοράει πάντα ένα λευκό πουκάμισο και σορτσάκι, οπότε όταν ήταν τα γενέθλιά του, όλοι φόρεσαν λευκό πουκάμισο και σορτσάκια. Πολύ γέλιο. Και κάνει πάντα κάτι συγκεκριμένα παλαμάκια όταν είναι ενθουσιασμένος με μια λήψη, οπότε όλοι μας τραγουδήσαμε χρόνια πολλά και κάναμε τα παλαμάκια του Ντέιβιντ Μπόιντ. Έχουμε τέτοια μικρά έθιμα.

Υπάρχει πολύ αίμα και εντόσθια και θάνατος στο “Walking Dead”. Ποιοι ηθοποιοί το απολαμβάνουν περισσότερο;

Μάλλον ο Άντριου Λίνκολν. Είναι φοβερά παθιασμένο με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σειρά. Θέτει ένα παράδειγμα, ότι το show είναι πάντα πρώτο και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Δεν ξέρω αν του αρέσει ο τρόμος τόσο πολύ, αλλά είναι πάντως σίγουρα αυτός που εμπλέκεται περισσότερο.
Το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις ένα ζόμπι είναι ποτέ αντικείμενο συζήτησης;

Ναι, συχνά σκεφτόμαστε, τι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα; Κάποιες φορές ολόκληρα επεισόδια θα περιστρέφονται γύρω από ένα πράγμα που έχουμε συζητήσει. Είναι ας πούμε κάτι το οποίο χρησιμοποιείται φέτος σαν ιδέα, οπότε δε μπορώ να το πω. Αλλά προσπαθούμε να είμαστε πάντα εφευρετικοί.
Έχεις αγαπημένο τρόπο να σκοτώνεις ως Μάγκι;

Ναι, σίγουρα μου αρέσει να σκοτώνω ζόμπι έτσι φωναχτά, με ένα όπλο. Αλλά δεν είναι η πιο πρακτική μέθοδος επειδή κάνει θόρυβο και έχουμε πρόβλημα με τα πυρομαχικά. Οπότε ο καλύτερος τρόπος, νομίζω ο αγαπημένος μου, ήταν εκείνος κάτω από το σαγόνι, στο τέλος της 3ης σεζόν. Αυτό ήταν ο πιο αηδιαστικός θάνατος και ήμουν καλυμμένη με πράσινη μπίχλα. Αυτός είναι ο χαβαλές.

Πάντα υπάρχουν θάνατοι. Ποιος σου λείπει πιο πολύ;

Θα έλεγα η Λόρι Χόλντεν, η Άντρεα δηλαδή, επειδή ήμασταν πολύ κοντά και στεναχωρήθηκα. Δεν ξέραμε ακόμα. Είναι τόσο δύσκολο, επιβιώνεις μια σεζόν και δεν ξέρεις ποιος άλλος θα τη γλιτώσεις, και όσο πιο πολύ μένεις τόσο πιο δύσκολο είναι το αντίο. Είναι δύσκολο. Αλλά ήταν καλή ιστορία για τον χαρακτήρα της και πολύ στενάχωρο τέλος. Προσπαθούσε να κάνει το σωστό κι αυτό την τιμώρησε. Ήθελε να σώσει τους πάντες και κάποιες φορές οι καλύτερες προθέσεις δεν αρκούν. Πάντως τώρα το έχουμε συνηθίσει κάπως, αλλά κανείς δε θέλει να φύγει.

Αν κάποια μέρα είναι να συμβεί και στη Μάγκι, προτιμάς να πεθάνεις από άνθρωπο ή από ζόμπι;

Από άνθρωπο, σίγουρα. Άνθρωπο! Και να είναι γρήγορο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου