Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ακούστε το καινούριο σόλο κομμάτι του Giorgio Moroder σχεδόν μετά από 20 χρόνια (free download)

Θεωρείται και όχι άδικα ο πατέρας της ItaloDisco και η περυσινή του συμμετοχή στο Random Acces Memories των Daft Punk τον επανέφερε και πάλι για τα καλά στο προσκήνιο.
Για πολλούς οι πιο λαμπρές εποχές του ήταν  όταν με την δική του Oasis Records συνεργάστηκε με την Donna Summer αφήνοντας κληρονομιά μεταξύ άλλων τα διαχρονικά και καταπληκτικά ''Love To Love You Baby'' και φυσικά το ''I Feel Love''.

Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το πεις αφού στα χρόνια που ακολούθησαν ο Moroder όπου έβαζε το χεράκι του ήταν εγγύηση με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν να συνεργαστούν μαζί του και να έχει γίνει τρομερά περιζήτητος. Είναι αδύνατο φυσικά να αναφέρουμε όλες τις επιτυχίες που έγραψε ή τις σπουδαίες συνεργασίες που έκανε, αλλά θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις πιο σημαντικές. Έχουμε λοιπόν το 1982 με τον τρομερό David Bowie στο Cat People (puttin on Fire), 1983 με την Irene Cara στο Flashdance...What a Feeling, 1984 με τον Phil Oakey στο Together in Electric Dreams το οποίο ήταν και το soundtrack της ταινίας Electric Dreams. Μεγάλη επιτυχία έγινε φυσικά και το κομμάτι του Chase από το βραβευμένο με Όσκαρ soundtrack του 1979, Midnight Express. Ο Moroder έχει συνεργαστεί ακόμη με την ροκ μπάντα Blondie στο ''Call Me'' με τους Berlin στο κλασικό ''Take My Breath Away'', με τον Freddie Mercury στο ''Love Kills'' και φυσικά με τους Daft Punk πέρυσι στο ''Giorgio By Moroder''''

Όλα αυτά καλά και άγια και φυσικά δεν γινόταν να μην γράψω κάποια πράγματα. Η αλήθεια είναι πως ο 74χρονος πλέον Moroder τα τελευταία 20 χρόνια μας είχε χαρίσει μόνο κάποια remix και κάποιες σπουδαίες συνεργασίες. Καθαρά δικό του κομμάτι όμως είχε να κυκλοφορήσει πολλά χρόνια και να που το έκανε τώρα

 Συμμετέχοντας σε μια σειρά από free download singles του επιδραστικού καναλιού adult swim o Moroder παρέδωσε ένα 8 λεπτο καταπληκτικό κομμάτι με τίτλο ''Giorgio`s Theme'' στο οποίο χρησημοποιεί arpeggiator synth γραμμές, κάνοντας το κομμάτι να θυμίζει αρκετά το I Feel Love. Φυσικά το κομμάτι μπορείτε να  το κατέβασετε πατώντας εδώ. Ελεύθερη είναι φυσικά και η συγκίνηση, απολαύστε τον μοναδικό Giorgio Moroder παρακάτω.

            




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου