Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Mήπως ο καιρός μας ευνοεί και δεν το έχουμε καταλάβει ? (απίστευτα live αυτή την εβδομάδα)

Μπορεί το Plissken να είναι παρελθόν, για φέτος, όμως ψηλά το κεφάλι γιατί φέτος το καλοκαίρι θα είναι καυτό. Αν και δεν κάνει ακόμη τον καιρό που θα θέλαμε για τα μπάνια μας, δεν πειράζει τα λεφτά που γλιτώσαμε σε βενζίνες και κοκτέηλ θα τα φάμε σε συναυλίες.
Και μην αγχώνεστε καλοκαίρι είναι ο καιρός θα στρώσει θέλει δεν θέλει, στην Ελλάδα ζούμε.

Η εβδομάδα που μόλις ξεκινάει φέρνει στη χώρα μας σπουδαιότατα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για live εμφανίσεις που αναμένεται να κάνουν πάταγο. Από τους πρωτευουσιάνους και αγαπημένους μας Thievery Corporation μέχρι τον τεράστιο Bob Dylan, έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών που θα μας χαρίσει λίγη από την μαγεία του. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά αφού οι φίλοι της ηλεκτρονικής μουσικής, και όχι απαραίτητα μόνο,  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της trip hop, downtempo μουσικής, τον γνωστό σε όλους μας Bonobo. Ξέρω είναι και ο λίγο Γάλλος λίγο Ισπανός, λίγο Reggae λίγο Punk, λίγο επαναστάτης λίγο χίπης Manu Chao, αυτό είναι την άλλη βδομάδα όμως και  άλλωστε σε αυτόν θα πάνε όλοι αυτοί που στην σελίδα τους στο Facebook ανεβάζουν Bob Dylan και Bonobo. Ας τα πάρουμε με την σειρά λοιπόν ...


Bob Dylan
Τι να πώ εγώ τώρα δηλαδή είναι ο Bob Dylan είναι απλά ένας από τους σημαντικότερους
τραγουδοποιούς όλων των εποχών. To πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη είναι Robert Allen Zimmerman και χαίρει καθολικής εκτίμησης απο τους φίλους της μουσικής αλλά και από τους άλλους καλλιτέχνες. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 60 και στα χρόνια αυτά έχει κυκλοφορήσει 35 στούντιο άλμπουμ, έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία και έχει ανέβει στην σκηνή με όλα τα υπόλοιπα ιερά τέρατα της μουσικής. Αμέτρητα είναι τα χιτ που μας έχει χαρίσει στο πέρασμα των χρόνων και ακόμη και αυτοί που νομίζουν πως δεν το γνωρίζουν, τον γνωρίζουν αλλά δεν το ξέρουν. Η ζωντανή ιστορία της μουσικής θα επισκεφτεί τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα και θα είμαστε εκεί να πάρουμε λίγο από την μαγεία του. Και όπως πολύ σοφά είπε ένας φίλος μου, μπορεί να μην ακούς στο σπίτι σου  Ντίλαν τώρα, σε 15-20 χρόνια όμως θα ακούς. Κάντε λοιπόν αυτή την χάρη στον μελλοντικό σας εαυτό. Άμα πάλι νομίζεται ότι γέρασε, μια και έχει φτάσει τα 73 του χρόνια , και δεν μπορεί άλλο, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Ο Μποπ Ντίλαν θα εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη στο λιμάνι την Κυριακή 22 Ιούνη και στην Αθήνα στο Terra Vibe την Δευτέρα 23 Ιουνίου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 36 ευρώ προπώληση και 39 ευρώ στην τελική μορφή της προπώλησης και στο ταμείο. Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν και χίλια εισιτήρια καθήμενων για τους μεγαλύτερους φίλους του στην τιμή των 45 ευρώ.


Thievery Corporation 
Οι Thievery δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 1995 στην πόλη της Ουάσιγκτον από το δίδυμο Rob Garza και Eric Hilton λόγο της αγάπης τους για τα club την Dub και το Bossa Nova. H μουσική τους ηλεκτρονική κατά βάση trip hop, downtempo και Ηouse περιέχει πολλά στοιχεία απο Dub, Acid Jazz, Reaggae και άλλα. Στα είκοσι χρόνια πορείας της η μπάντα έχει κυκλοφορήσει ήδη 9 στούντιο άλμπουμ, ενώ έχουν συμμετάσχει σε πάρα πολλές συλλογές αλλά έχουν κυκλοφορήσει και αμέτρητα singles. Πέρα από το δισκογραφικό όμως οι Thievery φημίζονται για τα live τους όπου δημιουργούν μια καταπληκτική άκρως χορευτική ατμόσφαιρα και παρασύρουν όλους τους παρευρισκόμενους στον ρυθμό τους. Αυτό άλλωστε μπορεί να σας το βεβαιώσει όποιος έχει τύχει να βρεθεί σε live τους ή μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας πατώντας εδώ.
Oι Thievery Corporation θα εμφανιστούν αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Νέο Φάληρο της Αθήνας μαζί με τους Imam Baildi και την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με τους σπουδαίους Boogie Belgique (σε πιο swing ρυθμούς)
Η τιμή των εισιτηρίων είναι 30 ευρώ προπώληση (των 25 έχουν εξαντληθεί) και 35 ευρώ ταμείο.



Bonobo 
Ένας πολύ σημαντικός μουσικός, παραγωγός και Dj θα βρεθεί στη χώρα μας για δυο εμφανίσεις
αυτή την εβδομάδα και δεν είναι άλλος από τον  Βρετανό Simon Green πιο γνωστό ως Bonobo. O Bonobo θεωρείται από τους κορυφαίους εκπροσώπους του electronica, trip hop, downtempo. έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ στην καριέρα του ως τώρα (ξεκίνησε το 1999) και πολλά singles. Το άλμπουμ του The North Borders του 2013 στην Ninja Tunes γνώρισε τεράστια επιτυχία και έφτασε στο νούμερο 29 των άλμπουμ στα charts της Μ. Βρετανίας. Δείτε ένα απόσπασμα απο την εμφάνιση του Bonobo στο φετινό διάσημο φεστιβάλ του Coachella πατώντας εδώ.
O Bonobo θα εμφανιστεί αύριο τρίτη 17 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη στο Fix Sound Factory και την Τετάρτη 18 Ιουνίου στην Αθήνα στο Fuzz Club.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε απο τα 20 και 23 ευρώ στην προπώληση και στο ταμείο θα φτάσουν τα 26 ευρώ.



GramatikΟ Gramatik, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα πλέον της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής
σκηνής, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιοδείας του την Παρασκευή 20 Ιουνίου.
Ο Σλοβένος παραγωγός με βάση το Brooklyn της Νέας Υόρκης τα τελευταία τρία χρόνια, θα μας επισκεφτεί στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της τελευταίας δουλειάς του και σε μια χρονιά που ο τεράστιος θόρυβος γύρω από το όνομά του προκαλεί συνεχόμενα sold-out όπου και αν εμφανίζεται σε Ευρώπη και Αμερική.
O Gramatik θα εμφανιστεί την Πρασκευή 20 Ιουνίου στο στρατόπεδο Κόδρα και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ προπώληση και 18 ευρώ ταμείο

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου