Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

O Genne Simmons για Kurt Cobain : ''Μόνο και μόνο επειδή πέθανε αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μουσικό είδωλο!''

Ο μπασίστας των Kiss, Genne Simmons, δήλωσε πως καλλιτέχνες όπως ο Kurt Cobain και η Amy Winehouse, που έχουν κυκλοφορήσει μόνο μια ''χούφτα'' άλμπουμ στην καριέρα τους, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως είδωλα. 
O Simmons μιλούσε για την τρέχουσα κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας, σε μια συνέντευξη, όπου συζητήθηκε η σημασία των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών στην υποστήριξη των καλλιτεχνών για να έχουν μακροπρόθεσμες καριέρες.

''Το Διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό πείραμα, αλλά τελικά είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση για τα νέα συγκροτήματα," είπε στο Team Rock Radio. "Δεν θα υπάρξουν άλλοι Beatles ή άλλος Prince ή άλλοι Kiss, επειδή δεν υπάρχει η υποστήριξη του συστήματος, δεν υπάρχουν δισκογραφικές εταιρείες επειδή τα παιδιά έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να κατεβάζουν και να μοιράζουν την μουσική παρακάμπτοντας την καταβολή στους καλλιτέχνες αυτών που δικαιωματικά πρέπει να πάρουν."
Στην συνέχεια ο Simmons σύγκρινε την μουσική βιομηχανία από το 1958 μέχρι το 1984 αναφέροντας ''μεγάλους'' καλλιτέχνες εκείνης της εποχής όπως οι Elvis Presley, The Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Who, Aerosmith, Kiss, Led Zeppelin κτλ. προκαλώντας μας μάλιστα να αναφέρουμε έστω μια μπάντα που έχει κάνει ανάλογη καριέρα από το 1984 και μετά.
Στο τέλος πρόσθεσε πως ο Kurt Cobain και η Amy Winehouse έχουν κυκλοφορήσει μόνο κανα δυο άλμπουμ ο καθένας και αυτό δεν φτάνει '' Γιατί επειδή πέθαναν πρέπει να τους κάνουμε είδωλα ? Όχι Όχι !'' είπε κλείνοντας.

Είναι προφανές πως ο Genne Simmons όπως κάθε ηλικιωμένος άλλωστε δυσκολεύεται να καταλάβει και να ακολουθήσει την καινούρια εποχή, και μοιραία αρχίζει και παραξενεύει.
Όχι ότι οι Kiss δεν είναι μια τεράστια μπάντα, και μάλιστα αδικημένη αρκετά στην χώρα μας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί της απαράδεκτες δηλώσεις για των Kurt έναν άνθρωπο που δημιούργησε μια μουσική επανάσταση την στιγμή, μάλιστα που όλα έμοιαζαν να τελειώνουν, και έδωσε την ώθηση στην νεολαία να δημιουργήσει καινούρια συγκροτήματα και να εκφραστεί ξανά μέσω της μουσικής,
Είναι επίσης απαράδεκτο να είσαι μουσικός του ροκ εν ρολ και να μην έχεις ακουστά, ή να μην αναγνωρίζεις τους Red Hot Chilli Peppers τους Queens of the Stone Age τους Arctic Monkeys, Metallica και άλλα ιερά τέρατα της εποχής μας στην μουσική βιομηχανία.
Κανένας μας δεν αμφισβητεί τους Doors (ή μήπως δεν τους ανέφερε επειδή ο Μόρισον πέθανε νέος ?) τους Led Zeppelin και τους υπόλοιπους που ανέφερε ο Simmons, ίσα- ίσα που τους αγαπάμε πολύ κ θα τους ακούμε πάντα και θα τους περάσουμε και στα παιδιά μας, όμως η δίψα μας για καινούρια πράγματα είναι άσβεστη, και αυτό είναι καλό από την στιγμή που ξέρουμε και τιμούμε τις ρίζες!
Ντροπή σας κύριε Simmons νομίζω πως οφείλετε μια συγγνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου