Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Perfect Strangers, μια ταινία που καλό θα είναι να την δεις μόνος-η σου!

Η Ιταλικής παραγωγής ταινία με τίτλο Perfect Strangers (Perfetti Sconosciuti) είναι μια κωμωδία / δράμα του Ιταλού σκηνοθέτη Paolo Genovese (Για όλα φταίει ο Φρόυντ 2014), παραγωγής 2016. 



Η ταινία που παίρνει άριστες κριτικές στην Ιταλία και σαρώνει τα βραβεία είναι μέχρι στιγμής η ταινία της χρονιάς για την Ιταλία. Σίγουρα θα σας φανεί απολαυστική και θα σας κρατήσει ''γαντζωμένους'' μέχρι το τέλος, αν και δεν πρόκειται για κάποιο αριστούργημα. Η ταινία θίγει με έναν κωμικοτραγικό τρόπο τις σχέσεις των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα, το φιλικό, το ερωτικό αλλά και το ενδοοικογενοιακό. Χωρίς να προχωρήσει σε βαθιές αναλύσεις των χαρακτήρων του ο Ιταλός σκηνοθέτης με ένα πανέξυπνο τέχνασμα αποκαλύπτει τα ένοχα μυστικά που υπάρχουν στις σχέσεις των πρωταγωνιστών του, φωτογραφίζοντας με τρομακτικό ρεαλισμό τις σχέσεις των ανθρώπων στην κοινωνία μας σήμερα. Αυτό μάλλον είναι και το ''μυστικό'' της επιτυχίας που γνωρίζει η συγκεκριμένη ταινία. 

Μια παρέα φίλων, τρία ζευγάρια και ένας που έχει έρθει χωρίς την συνοδό του, μαζεύονται σε ένα σπίτι για να δειπνήσουν όλοι μαζί παρέα. Η βραδιά κυλάει όμορφα καθώς οι περισσότεροι  είναι μια ζωή φίλοι, ώσπου μια παράξενη ιδέα πέφτει στο τραπέζι. Αποφασίζουν να αφήσουν όλοι τα κινητά τους πάνω στο τραπέζι και οποιοδήποτε μήνυμα η τηλεφώνημα να δεχτούν να το μοιραστούν όλοι μεταξύ τους. Το ''δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε'' θα οδηγήσει σε μια βραδιά πολλών αποκαλύψεων και θα δικαιώσει με ανατριχιαστική ακρίβεια τον τίτλο της ταινίας, Perfect Strangers...

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου