Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Από το Σαντιάγο μέχρι το διάστημα είναι πολύ κοντά.

Οι Χιλιανοί Föllakzoid είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2008 όταν τα μέλη της ήταν ακόμη μόλις 20 χρονών. Γρήγορα -γρήγορα το 2009 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο μέσω της BYM Records, με τίτλο το όνομα της μπάντας. Ο δίσκος που ήταν ένα ατμοσφαιρικό πάντρεμα της kraut και space rock με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία, ουσιαστικά  αποτέλεσε το ''διαβατήριο'' της μπάντας για να ταξιδέψει πέρα από τα όρια της krautrock underground σκηνής του Σαντιάγο.


Η πρώτη που συγκινήθηκε ήταν η τεράστια Νεοϋορκέζικη δισκογραφική, η Sacred Bones , με την οποία υπέγραψαν συμβόλαιο και το 2011  κυκλοφόρησαν ένα Ep με τον τίτλο Follakzoid Ep. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή καθώς ακολούθησε το δεύτερο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ στούντιο άλμπουμ της μπάντα με τίτλο II. 
Το άλμπουμ αυτό αποτελεί ένα ατελείωτο ψυχεδελικό ταξίδι στον χωροχρόνο του διαστήματος πηγαίνοντας σε πότε μπροστά και πότε πίσω. Τα κομμάτια του άλμπουμ είναι όλα εξαιρετικά αλλά δεν θα μπορούσε να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία στο καταπληκτικό 15 λεπτο Pulsar , ένα από τα καλύτερα spacerock κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ.

Μόλις πέρυσι η μπάντα κυκλοφόρησε και τον τρίτο στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο φυσικά III. Στο άλμπουμ αυτό η μπάντα ήθελε να διευρύνει κάπως τον ήχο της πάντα μέσα στα πλαίσια της γνωστής, εξωτικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί. Για να δώσει σάρκα και οστά στα ηλεκτρονικά μέρη η μπάντα συνεργάστηκε με τον Γερμανό μαέστρο της ηλεκτρονικής, τον Atom TM. Μάλιστα το Korg συνθεσάιζερ που χρησιμοποιεί ο Atom στο άλμπουμ, το χρησιμοποιούσαν οι Kraftwerk σε περιοδείες τους στην δεκαετία του 80.

Φυσικά και οι Follakzoid έχοντας πετύχει την αναγνώριση, κατάφεραν με την μουσική τους να γυρίσουν όλον τον πλανήτη, κάτι που τους έφερε και στη χώρα μας  για δυο συναυλίες πριν από τρία χρόνια. Συναυλίες για τις οποίες ακόμη γράφονται παιάνες.

Οι Follakzoid επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας φέτος και θα εμφανιστούν την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην Death Disco ενώ την άλλη μέρα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη., σε δυο συναυλίες που απλά ΔΕΝ χάνονται!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου