Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

O Jim Jarmush στην Θεσσαλονίκη για το 54ο Φεστιβάλ κινηματογράφου

To 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου 2013.
Σίγουρα το τεράστιο γεγονός και είδηση είναι ότι στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το φεστιβάλ θα παραβρεθεί ο μεγάλος Αμερικάνος σκηνοθέτης Jim Jarmush.
Ο Jim Jarmush, o δημιουργός που ανανέωσε το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και ανοίγει την αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία το Only Lovers LeftAlive

( http://www.serotonine1.blogspot.gr/2013/09/4-timing-o-jim-jarmusch-down-by.html) , την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον, την ιστορική έδρα του θεσμού. Ο Jim Jarmush είναι μια από τις πιο επιδραστικές φιγούρες του παγκόσμιου σινεμά. Ο πολυβραβευμένος αμερικανός δημιουργός έχει σφραγίσει με το έργο του το σύγχρονο ανεξάρτητο κινηματογράφο, υπογράφοντας μέσα σε τέσσερις δεκαετίες ορισμένες από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αγαπημένες ταινίες του σινεφίλ κοινού. Ανάμεσά τους και τα φιλμ, Στην παγίδα του νόμου, Ο νεκρός, Καφές και τσιγάρα και Τσακισμένα λουλούδια.
Με ανανεωμένο βλέμμα και εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και φέτος, κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, θα συνθέσουν το κινηματογραφικό δεκαήμερο της διοργάνωσης, μεταμορφώνοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης και γόνιμου διαλόγου με άξονα την Έβδομη Τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου