Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

10 καινούριες μπάντες που πρέπει να προσέξετε!

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε τους αναγνώστες μας στο να ελέγχουν τι περίπου καινούριο και αξιόλογο κυκλοφορεί, δημιούργησαμε αυτήν εδώ λίστα. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε μπάντες και καλλιτέχνες απ` όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και για όλα γούστα. Αρκεί το γούστο να υπάρχει.


                                      
                                                                      1)  Radkey
Το Punk-rock τρίο των αδελφών Radkey είναι μια εφηβική μπάντα από αυτές που εμφανώς ξεχωρίζουν και  ήδη συζητιούνται πέρα από τον Ατλαντικό. Με καταγωγή από την Bluesομάνα πολιτεία του Missouri, παίζοντας δυναμικό punk rock / Ηardcore η μπάντα κατάφερε να ξεκινήσει την δική της περιοδεία ως Headliner παίζοντας κομμάτια από το πρόσφατο, καταιγιστικό ''Devil`s Fruit'' EP.

  
                       


                                                               
                                                                  2) Telegram
Οι Τelegram κατάφεραν να κλείσουν εμφάνιση στο BBC 6 Music Session προτού καλά καλά κάνουν κάποια δική τους συναυλία ή ανεβάσουν κομμάτι στο ίντερνετ. Oι Βρετανοί indie-rockers, με έδρα το ανατολικό Λονδίνο, χαρακτηρίζονται από τις ψυχεδελικές κιθάρες και το φλερτ τους με το glam. Η μπάντα αποτελείται από τους  Matt Saunders (φωνητικά, κιθάρα), Matt Wood (κιθάρα), Oli Paget-Moon (μπάσο), Jordan Cook (τύμπανα).

                               




                                                                     3)Drenge
Ο Eoin Loveless(κιθάρα και φωνητικά) και ο μικρός του αδερφός Rory (τύμπανα) είναι οι Drenge από το Castleton του Derbyshire. Πρόκειται για μια Alternattive/Blues rock μπάντα, η οποία κυκλοφόρησε τον ομότιτλο πρώτο της δίσκο από την Ιnfectious Records, και περιόδευσε σε  όλη την Βρετανία λαμβάνοντας μέρος στα φεστιβάλ  Glastogbury και Latitude ενώ θα εμφανιστεί και στα Leeds και Reading Festival.

             



                                                                    4) The Wytches 
H μπάντα από το Brighton που έχει συμβόλαιο στην Hate Hate Hate, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, παίζοντας κάτι ψυχεδελικό, σκοτεινό και θυμωμένο. Η φωνή του τραγουδιστή Kristian Bell απόλυτα ταιριαστή στο ύφος της μπάντας,μοιάζει με ένα κακό όνειρο που προβλέπει το κακό που έρχεται. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι οι Mark Breed (κιθάρα), Dan Rumsey (μπάσο), Gianni Honey (τύμπανα). 
                                              
                                


     
                                                              5) The Yawns
Οι Σκωτζέζοι The Yawns κυκλοφόρησαν πέρυσι το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομα της μπάντας από την Records Records Records, o ήχος τους είναι ''ληθαργικός'' , όπως άλλωστε προτείνει και το όνομά τους. Αποτέλεσμα ένα αξιόλογο, χαλαρό Garage Rock
            





                                                                    6) Totem 
Οι Λονδρέζοι Totem θεωρούνται ως η καλύτερη μπάντα στο δυτικό Λονδίνο. Το jittery Punk που παίζει η μπάντα θυμίζει ψυχροπολεμικό κλίμα. Το πρώτο τους single, See Saw Girl θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφτεί το 1977, με μια παραγωγή ξερή και εύθραυστη. Η μπάντα αποτελείται από τους Toby Burroughs (τύμπανα, φωνητικά), Todd Timney-Fowler (κιθάρα, φωνητικά), Luke Forbes-Adam (μπάσο).
                         




                                                                    7) Nadine Shah
Το να σε αποκαλούν ως καινούρια P.J Harvey δεν είναι και λίγο, σίγουρα είναι τιμητικό αλλά και αρκετά αγχωτικό, αφού η προσδοκίες είναι τεράστιες. Η Nadine πάντως δεν φαίνεται να αγχώνεται ιδιαίτερα και στο ντεμπούτο άλμπουμ της  ''Love Your Dum And Mad'' δείχνει να ανταποκρίνεται πλήρως στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της.
          


       


                                                                      8) Outfit
Έχοντας κυκλοφορήσει ένα από τα πιο υποτιμημένα άλμπουμ του 2013 το ''Performance'', η μπάντα από το Λίβερπουλ σε παρασέρνει  στο Dance Rock/ Disco ρυθμό της, θυμίζοντας την εποχή την Talking Heads. Ανεπιφύλακτα αποκτήστε το και θα δείτε και μόνοι σας ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα.
           


                                                       9) Dutch Uncles
Οι αλλιώς Duncles όπως τους αποκαλούν οι φαν της μπάντας από το Marple της Αγγλίας. Η μπάντα είναι μαζί ουσιαστικά από το κολέγιο και υπάρχει δισκογραφικά εδώ και 4 χρόνια έχοντας κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ. Πρόκειται για μια Indie rock/ pop μπάντα με επιρροές από King Grimson, Steve Reich, XTC και Talking Heads

           




                                                                      10) Bo Ningen
Οι Bo Ningen είναι μια τετραμελής acid punk μπάντα, που μας έρχεται από την Ιαπωνία και έχουν καταντήσει σχεδόν γραφικοί, αφού δεν υπάρχει live τους που να μην το τελειώσουν ερμηνεύοντας μέσα στο κοινό
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου