Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Ο Iggy Pop και ο Jim Jarmusch παρουσιάζουν το "Gimme Danger" στο φεστιβάλ των Καννών

Όπως είναι ήδη πολύ γνωστό ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Jim Jarmush, σκηνοθέτησε την ταινία ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Gimme Danger'' που είναι επικεντρωμένο στους Stooge.
Αυτές τις ημέρες ο Iggy Pop μαζί με τον Jim Jarmush βρίσκονται στις Κάννες, για να παρουσιάσουν την ταινία τους.

Σε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη τύπου ο Iggy Pop τράβηξε τα βλέμματα και τα αυτιά των  παραβρισκομένων με ιστορίες που είχε να διηγηθεί από το παρελθόν της μπάντας


«Αν θέλετε να κάνετε ερώτηση στον κύριο Pop παρακαλώ να φωνάξετε», ξεκίνησε ο συντονιστής της συνέντευξης με τον Iggy Pop να συμπληρώνει ότι «μόνο με αυτόν τρόπο μπορούμε να συνεννοηθούμε καθώς είμαι μισόκουφος».

Ο Jarmusch κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε πως το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε αναμνήσεις του τραγουδιστή των Stooges, σε αρχειακό υλικό και σπάνιες φωτογραφίες. «Ο Iggy εξιστορεί τις αναμνήσεις του από τα άγρια live των Stogges της δεκαετίας του 60 και του 70. Με αυτό τον τρόπο ξεδιπλώνεται στο φιλμ η ιστορία της πιο επιδραστικής μπάντας του punk- rock».

«Είδα το ντοκιμαντέρ για πρώτη φορά χθες το βράδυ και με συγκλόνισε το ότι ήμουν "προϊόν" εκείνων των εποχών», παραδέχθηκε ο Iggy και συνέχισε: «Ήμουν "τριπαρισμένος" στις περισσότερες από τις σκηνές που δείχνει η ταινία. Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις μου εκείνα τα χρόνια ήταν ακραίες. Μπορούσες να με βλέπεις την μια στιγμή να είμαι επιθετικός και την άλλη να γελάω».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συνεχίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στα 69 του, απαντά: «Χμμ, ναρκωτικά. Πρέπει ο κόσμος να σταματήσει τη χρήση τους. Για μένα ένα ποτήρι κρασί είναι ότι καλύτερο. Άλλοι προτιμούν το χόρτο και είναι ok».

Σκηνοθέτης και μουσικός αποχώρησαν με τον Iggy να υπόσχεται πως «θα περπατήσει στο χαλί» της κεντρικής εκδήλωσης του φεστιβάλ …χωρίς πουκάμισο.

 Πηγή :  rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου