Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κυριακάτικο Σινεμά

Κυριακή σήμερα και παρόλο που διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Μαίου, ο καιρός δεν μας κάνει το χατήρι ακόμη και παραμένει ασταθής, θυμίζοντας περισότερο φθινόπωρο.
Σίγουρα αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για την ψυχολογία μας. Όμως, φίλοι μου, παραμείνετε ψύχραιμοι στην Ελλάδα ζούμε και είναι μάλλον θέμα μόνο μερικών ημερών, όσπου ο καιρός να φτιάξει. Εν τω μεταξύ τι θα λέγατε να βλέπαμε μια ταινιάρα? Είμαι σίγουρος πως η παρακάτω ταινία που θα προτέινω, για το κυριακάτικο βραδάκι, θα σας φτιάξει όλους το κέφι.

Η ταινία που προτείνουμε σήμερα δεν είναι άλλη από το καινούριο εξαιρετικό δημιούργημα των αδερφών Κοέν, το Χαίρε Καίσαρ! (Hail Ceasar! 2016).
Η ταινία ρίχνει μια ματιά σε μια βρώμικη εποχή του Χόλιγουντ και μας διηγείται την ιστορία από ένα στέλεχος χολιγουντιανού στούντιο της δεκαετίας του ’50, που έχει το δύσκολο έργο να φροντίζει με οποιονδήποτε τρόπο ό,τι πηγαίνει στραβά με τους σταρ και την ιδιωτική τους ζωή.Το έργο του γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν στην μέση των γυρισμάτων, ο σταρ ενός ιστορικού έπους, εξαφανίζεται μυστυριωδώς.

Με έναν ευφυέστατο τρόπο οι αδερφοί Κοέν σατιρίζουν και καυτηριάζουν το Status Quo της μεταπολεμικής Αμερικής στην δεκαετία του 50. Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία της εποχής, η εμφανέστατη απουσία μαύρων ηθοποιών στις ταινίες, αλλά κυρίως οι οικονομικές αδικίες που υφίστανται, αναλογικά με το έργο που παράγουν, οι εργαζόμενοι στην εταιρία, είναι μερικά από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες. Οι αναφορές στο Μαρξικό κεφάλαιο είναι χτυπητές με πιο ισχυρό αυτή του ονόματος της εταιρίας παραγωγής ταινιών, της Capitol Pictures!


Την ταινία, όπως προανέφερα, σκηνοθετούν οι αδερφοί Κοέν ενώ τους βασικούς ρόλους υποδύονται οι πολύ γνωστοί ηθοποιοί : Τζος Μπρόλιν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τίλντα Σουίντον

         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου