Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Κυριακάτικο Σινεμά

Η πρότασή μας είναι μια αγγλική ταινία του 2011 σε σκηνοθεσία του Steve McQueen.




Ξέρω, τέτοια μέρα οι περισσότεροι θα είστε σε κάποιο καρναβάλι χορεύοντας ξέφρενα ντυμένοι μασκαράδες και βγάζοντας πολλές φωτογραφίες με μικρά διαλείμματα για φαγητό και αλκοόλ. Αλλά όχι όλοι. Είμαστε κι εμείς που καθόμαστε σπίτι ακούγοντας το αυτοκίνητο του δήμου να περνάει κάθε μισή ώρα υπενθυμίζοντάς μας το αυριανό γλέντι στην πλατεία, με άφθονη φασολάδα και κρεμμύδι ορφανό. Εν πάσει περιπτώσει, επειδή βρισκόμαστε και στα πλαίσια τριημέρου, έχουμε την άνεση του χρόνου για να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας, όπως ας πούμε να δούμε μια ωραία ταινία.

Και εδώ έρχεται η πρότασή μου για σήμερα. Shame. Μια ταινία που έχω δει ήδη δύο φορές και θα την έβλεπα και τρίτη. Αφενός την έχουν αγαπήσει κοινό και κριτικοί, αφετέρου ο Steve McQueen κάνει καταπληκτική δουλειά και ο Michael Fassbender δίνει μια υποτυπώδη ερμηνεία.

Ο εθισμένος στο σεξ Μπράντον προσπαθεί να χειριστεί την προσωπική του ζωή, η οποία περιπλέκεται περισσότερο όταν η αδερφή του έρχεται απροειδοποίητα κι εγκαθίσταται στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά του.

Μια διεισδυτική ματιά στην αστική μοναξιά, μια αποτύπωση ενός κόσμου πλήρους αλλοτρίωσης, μελαγχολικών απολαύσεων και αφόρητης έλλειψης επικοινωνίας.

Καλά κούλουμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου