Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

(What`s the Story) Morning Glory? Είκοσι χρόνια ομορφαίνει την ζωή μας...

Βρίσκεσαι σε ένα όμορφο μπαράκι πίνοντας το ποτάκι σου και φλερτάρεις με την πιο όμορφη κοπέλα που βρίσκεται στο μαγαζί. Εκείνη την στιγμή ο Dj του μαγαζιού αποφασίζει να βάλει το Wonderwall των Oasis, ούτε παραγγελία να το είχες κάνει! Αλήθεια πόσες φορές φορές στην ζωή μας μπορεί να ζήσαμε όλοι, αυτή την ατμόσφαιρα?!!

Αλήθεια πόσες αναμνήσεις μπορεί να κουβαλάω  που σχετίζονται με αυτό το υπέροχο άλμπουμ?!! Κομμάτια όπως το ''Roll With It'', το Don`t Look Back in Anger'' ή το ''Some might Say'' (χωρίς να υστερούν τα υπόλοιπα αλλά δεν μπορώ να τα αναφέρω όλα) συντρόφευσαν τa φλερτ, τους έρωτες, τις σχέσεις, εκδρομές με φίλους και γενικά πάρα πολλές χαρές στα είκοσι αυτά χρόνια. Μαζί μου ήταν και στις στενοχώριες, στις ερωτικές απογοητεύσεις, αλλά και στις καταθλιπτικές μέρες του φθινόπωρου. Αυτό που κατάφεραν οι Oasis είναι χρησιμοποιώντας το ταλέντο και την ευφυΐα τους, ως νέοι Υπεράνθρωποι, να φτιάξουν ένα άλμπουμ για τον άνθρωπο, το οποίο είμαι σίγουρος πως θα λάτρευε και ο Νίτσε. Η μαγεία αυτής της έμπνευσης με αγγίζει είκοσι χρόνια τώρα και το ξέρω πως δεν θα σταματήσει ποτέ!

Στις 2 Οκτωβρίου του 1995 κυκλοφόρησε , από την Εpic Records, το δεύτερο άλμπουμ των Βρετανών OASIS. To άλμπουμ αυτό, με τίτλο (What`s the Story) Morning Glory?, έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ όλων των εποχών. Ο Noel Gallagher με την παρέα του, τους Oasis, κατάφεραν να βάζουν άλλο ένα κερασάκι στην  υπέροχη  τούρτα της britpop σκηνής,που εκείνη την περίοδο μας χάριζε καταπληκτικά πράγματα. Απλά να αναφέρω για την ιστορία ότι το άλμπουμ έμεινε για 10 εβδομάδες στο νούμερο 1 των UK Album Charts ενώ έφτασε και στο νούμερο 4 του US Billboard 200.

Επειδή το άλμπουμ αυτό ανέκαθεν μου έβγαζε μια ''Κυριακίλα'', θεωρώ πως σήμερα είκοσι χρόνια μετά είναι η πιο κατάλληλη μέρα να το θυμηθούμε όλοι. Χαλαρώστε απολαύστε το άλμπουμ, πατώντας εδώ και μην ανησυχείτε οι OASIS είναι εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου