Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κυριακάτικο Σινεμά

H σημερινή πολύ καλή ταινία είναι Αργεντίνικης καταγωγής και την υπογράφει ο σκηνοθέτης Ντάμιαν Σιφρόν ενώ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί : Ρικάρντο Ντάριν, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας, Όσκαρ Μαρτίνεζ. O Ο τίτλος της ταινίας είναι στα αγγλικά Wild Tales ενώ ο πρωτότυπος τίτλος είναι Relatos salvajes.

Η ταινία μου προκάλεσε το ενδιαφέρον πριν ακόμη διαβάσω οτιδήποτε σχετικό και μόνο στο άκουσμα ότι την παραγωγή της έχει αναλάβει μια ιδιοφυΐα του παγκόσμιου κινηματογράφου ο Ισπανός Πέδρο Αλμοδοβάρ. 
Ουσιαστικά πρόκειται για μια μαύρη σάτιρα η οποία ξετυλίγεται μέσα από έξι μικρές αυτοτελείς τραγικές ιστορίες. Η απόγνωση στην οποία θα βρεθούν  οι πρωταγωνιστές πολλές φορές τους οδηγεί σε κάποιους πρωτότυπους και σκοτεινούς τρόπους εκδίκησης. Η ταινία πραγματεύεται μοναδικά την λεπτή γραμμή που χωρίζει έναν πολιτισμένο άνθρωπο από την οργισμένη εκδίκηση αλλά και  την ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν κάποια πιο σκοτεινά ένστικτα και συναισθήματα παίρνουν το κουμάντο.
Όταν θα δείτε την ταινία θα καταλάβετε ότι δίνει άθελά της και μια πιθανή απάντηση σε ένα μεγάλο ''γιατί'' που βασανίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη, για αυτό όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα...

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου