Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Ξαβιέ Ντολάν και "Mommy"

Ξαβιέ Ντολάν: Πεισματάρης, χειμαρρώδης, εμμονικός. Ή, αλλιώς, το παιδί-θαύμα του γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς έχει σκηνοθετήσει 5 μεγάλου μήκους ταινίες, πριν προλάβει ακόμα να κλείσει τα 25 του χρόνια!  Όλες του οι ταινίες έχουν συμμετάσχει στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου, με πιο πρόσφατο επίτευγμα τη "Mommy", μια ταινία γεμάτη ομορφιά, μελόδραμα, υπερβολή και αγνή αγάπη για τη μαμά και για το σινεμά.


Ο Στιβ είναι ένας έφηβος με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα. Κανένα ίδρυμα δεν τον δέχεται. Ευτυχώς για τον ίδιο, η μητέρα του -αστεία και γενναιόδωρη- είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Μετακομίζουν σε ένα μεσοαστικό προάστιο, όπου η γειτόνισσά τους εντυπωσιάζεται από τη σχέση τους και εμπλέκεται συναισθηματικά.
Ο δεσμός μητέρας-γιου είναι ολοκληρωτικός, σχεδόν ερωτικός, ο Ντολάν, ωστόσο, δεν κεντράρει στο σκάνδαλο, αλλά στην παθιασμένη εμπειρία δύο ζωντανών ανθρώπων που ζουν 100% και κινδυνεύουν να καούν, αλλά ο ένας πέφτει στη φωτιά για τον άλλο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου