Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Το soundtrack μιας ταινίας που δεν υπάρχει - Η καινούρια έμπνευση του Anton Newcombe

Ο Anton Newcombe των The Brian Jonestown Massacre έγραψε ένα άλμπουμ με τίτλο ''Musique De Film Imaginé'' . Το άλμπουμ αποτελεί έναν φόρο τιμής στους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες του 21ου αιώνα,
όπως  François Truffaut  και Jean-Luc Godard. Το άλμπομ είναι ουσιαστικά το soundtrack για μια Γαλλική ταινία που δεν υπάρχει!

Ο ίδιος ο Newcombe δήλωσε σχετικά :
''To άλμπουμ που θα ακούσετε είναι ένα soundtrack, δική μου δημιουργία, ένα αφιέρωμα σε σπουδαίους σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές μιας περιόδου που μοιάζει πλέον να έχει παρέλθει.
Αφήνοντας τον έξυπνο άνθρωπο να νοιαστεί να φανταστεί ότι αυτού του είδους η τέχνη θα μπορούσε τώρα να είναι στα επίπεδα της παλιότερης δόξας της. Το ενδιαφέρον σε αυτό το project είναι ότι και η ταινία αυτή δεν υπάρχει επίσης. Όπως και να έχει εγώ φαντάστηκα  και πραγματοποίησα αυτό το soundtrack... Τώρα είναι η σειρά σας, εσάς τους ακροατές, να φανταστείτε την ταινία.''

Ακούστε παρακάτω το ''Philadelphie Story'' που είναι το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ με την Soko στα φωνητικά. Το υπόλοιπο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου από την δισκογραφική του Newcombe.

Πηγή : NME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου