Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

''Fingers Bloody Fingers'' - Δείτε το τρίλεπτο animation που μας διηγείται το πως ο Tony Iommi έφτιαξε τον ήχο των Sabbath

Η όλη ιστορία φυσικά και είναι πολύ γνωστή. Ο νεαρός τότε Tony Iommi παρά το πάθος του για την μουσική εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο για να επιβιώσει.
Όταν μετά από εργατικό ατύχημα έχασε τις άκρες από δυο από τα δάχτυλά του έπεσε σε κατάθλιψη, με την σκέψη ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει κιθάρα. Η επιμονή του όμως αργότερα τον οδήγησε σε έναν καινούριο ήχο, αφού αναγκάστηκε να παίζει με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος τελικά επηρρέασε τα μέγιστα την Hard rock σκηνή αλλά θεωρείται και ως ο πρόδρομος του Heavy Metal.
Με αφορμή την συμπλήρωση των 45 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των Black Sabbath αλλά και τα 67α γεννέθλια του θρυλικού Tony Iommi  o βρετανός καλλιτέχνης Paul Blow σχεδίασε και ο Kee Koo σκηνοθέτησε το παρακάτω animation, υπό την αφήγηση του ίδιου του Iommi, το οποίο μας παρουσιάζει όλα τα γεγονότα όπως έγιναν τότε. Το animation με τίτλο ''Fingers Bloody Fingers''έπαιξε στο Αμερικάνικο μουσικό κανάλι VH1 το οποίο προβάλλει τη σειρά κινουμένων σχεδίων "The Complete History of Heavy Metal". 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου