Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

To καινούριο κεφάλαιο στο παραμύθι των Belle and Sebastian και το υπέροχο γράφημα του Guardian

Οι  Σκωτσέζοι Belle and Sebastian είναι μια μπάντα από αυτές που έχουν καθιερωθεί στις συνειδήσεις των μουσικόφιλων ανά τον κόσμο. Ο  νοσταλγικός τους ήχους τους κάνει απόλυτο ταιριαστούς με το παιδικό διήγημα του 1965  Belle et Sébastien, από όπου πήραν και το όνομα τους. Το παραμύθι της μπάντας κρατάει 19 χρόνια και ξετυλίγεται μέσα από 9 όμορφα άλμπουμ.


Μόλις πριν από τρεις ημέρες κυκλοφόρησε το ένατο κεφάλαιο μέσα από τον καινούριο δίσκο της μπάντας που έχει τίτλο ''Girls in Peacetime Want to Dance '' και δέχτηκε θερμή υποδοχή καθώς ήταν ένα άλμπουμ που περίμεναν 5 ολόκληρα χρόνια οι φίλοι της μπάντας η οποία μέχρι και το 2006 σίγουρα ήταν πολύ πιο παραγωγική. Ακόμα από τον τίτλο του άλμπουμ αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μπάντα χρησιμοποιώντας την ευφυΐα της προσπαθεί να περάσει κάποια μηνύματα μέσα από την μουσική της.

Στο καινούριο άλμπουμ δεν λείπει τίποτα από το πρώτο κομμάτι που μέσω μιας νοσταλγικής μελωδίας αναφέρεται στην μάχη του φρόντμαν Stuart Murdoch με το χρόνιο σύνδρομο κόπωσης CFS (Chronicle Fatigue Sundrome) ή το Allie που στον ίδιο ρυθμό καταγγέλλει τα δεινά του πλανήτη που βλέπουμε στις ειδήσεις, κάτι που η μπάντα το κάνει συνειδητά από το 2005 και μετά όταν μέλη της μπάντας είχαν επισκεφτει τα Ισραηλινα και Παλαιστινιακά εδάφη. Στο άλμπουμ υπάρχουν και κομμάτια όπως το The Party Line που ήταν και το πρώτο single του άλμπουμ και  είναι καθαρά χορευτικό διατηρώντας όμως  πάντα το νοσταλγικό ύφος της μπάντας. Γενικά το άλμπουμ που κυκλοφόρησε από μια σπουδαία δισκογραφική την Matador αναμένεται να ευχαριστήσει τους φίλους της μπάντας και να τους κάνει να ασχοληθούν με αυτό.
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας ο Βρετανικός Guardian δημοσίευσε το παρακάτω πολύ ωραίο γράφημα που μας λέει την ιστορία της μπάντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου