Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Άρχοντας του τρόμου John Carpenter κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο! - Ακούστε τα πρώτα δυο κομμάτια

Ο 66χρονος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και συνθέτης John Carpenter νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

 Ταινίες του επονομαζόμενου άρχοντα του τρόμου εδώ και 45 χρόνια μεγάλωσαν γενιές τρομολάγνων, ανάμεσά τους οι πολύ πολύ γνωστές όπως Η Νύχτα Με Τις Μάσκες (Halloween),  Η Απόδραση Από Την Νέα Υόρκη (Escape From New York), Στο Στόμα Της Τρέλας (In The Mouth OF Madness που ήταν και η ταινία από την οποία γνώρισα τον σπουδαίο σκηνοθέτη ), Η Πόλη των Καταραμμένων (Village Of The Damned) και πολλές πολλές ακόμη που μπορείτε να δέιτε αναλυτικά εδώ, είναι αυτές που κατέστησαν τον Αμερικανό σκηνοθέτη ως τον κορυφαίο του είδους.

Τα παραπάνω λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους. Αυτό που ίσως δεν είναι και τόσο γνωσ΄το για τον Carpenter είναι ότι σε πολλές από τις ταινίες του έχει γράψει ο ίδιος την μουσική. Έτσι λοιπόν ο Carpenter αποφάσισε πως είναι καιρός να κυκλοφορήσει ένα δικό του προσωπικό άλμπουμ το οποίο δεν θα είναι soundtrack για κάποια από τις ταινίες του. Το άλμπουμ είναι έτοιμο θα έχει τον τίτλο ''Lost Themes'' και θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου από την σπουδαία Sacred Bones! 

Για την προώθηση του άλμπουμ ήδη δυο single είναι διαθέσιμα είναι τα ''Vortex'' και ''Night'' τα οποία μπορείτε να ακούσετε παρακάτω. Για το αν θα γίνουν και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις του καλλιτέχνη δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα γνωστό. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά ότι :
 ''Ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να το περιγράψω είναι σαν να είναι ένα 'soundtrack sampler. Είναι μικρές στιγμές από μουσική ταινιών που έχουμε γυρίσει με τις σκέψεις μας. Ελπίζω να εμπνεύσουν τον κόσμο ώστε να δημιουργήσουν ταινίες που θα ταιριάζουν με αυτά τα τραγούδια.''




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου