Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ για την εμφάνιση των Clash στο Roxy την πρωτοχρονιά του 1977 - Ακυκλοφόρητο υλικό!

Αλήθεια πως θα σας φαινόταν να κάνετε πρωτοχρονιά με τους Clash? Σίγουρα απατηλό το όνειρο αλλά επειδή κάποτε αυτά έγιναν (όχι στην Ελλάδα φυσικά), το παρακάτω ντοκιμαντέρ μας δίνει μια γεύση.


Κάτι πολύ ευχάριστο περίμενε τους φίλους των θρυλικών The Clash με την έλευση του καινούριου χρόνου καθώς ο σκηνοθέτης των Rock N Roll Swindle και The Filth And The Fury, Julian Temple δημοσίευσε το καινούριο του ντοκιμαντέρ με τίτλο 1977. Tο ντοκιμαντέρ  βασίζεται κυρίως σε υλικό που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ από την εμφάνιση των Clash στο Club Roxy την πρώτη Ιανουαρίου του 1977. Η εμφάνιση αυτή αποτέλεσε και για τους Clash αλλά και για το Roxy φωτεινό φάρο για την πορεία τους, παρ`όλο που η μπάντα βέβαια άντεξε πολύ περισσότερο. 

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με έναν τύπο σε μια εκπομπή που όλοι ονομάζονται Smith κάτι που θέλει να
τονίσει τα χάλια οικονομικά της εποχής, και συνεχίζει με έναν άλλο τύπο στο Στόουνχεντζ που πίνει σαμπάνια στην υγειά του καινούριο χρόνου. όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τους Clash ή το Roxy. Το ντοκιμαντέρ περιέχει θαυμάσιο πραγματικά φωτογραφικό και βίντεο υλικό από την εποχή δείχνοντας μας υπό τους ήχους της Ρέγγε όλη την αναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο την εποχή εκείνη. Μάλιστα σε κάποια στιγμή μέσα στον χαμό στους δρόμους εμφανίζεται και η φυσιογνωμία του Sid Vicious των Sex Pistols που την εποχή εκείνη είναι η πιο πολυσυζητημένη punk μπάντα της Αγγλίας. 

Τα υπόλοιπα θα τα δείτε και μόνοι σας στο ντοκιμαντέρ απλά να θυμίσω ότι στο Roxy είχαν εμφανιστεί εκτός των Clash και άλλες σπουδαίες μπάντες της εποχής όπως οι : The Buzzcocks, Τhe Damned, Siouxsie & The Banshees, the Jam, Τhe Stranglers, Sham 69, Τhe Only Ones, Wire, Τhe Adverts, X-Ray Spex, Τhe Slits, XTC, μέχρι ακόμα και οι Police


                           




Πηγή : dangerous minds




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου