Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πολύ τρομακτικές ταινίες που πιθανότατα δεν έχετε δει ακόμη

Οι ταινίες τρόμου είναι παράδοση για την ημέρα του Χάλογουιν, το οποίο, κυρίως λόγο της κρίσης,  έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να γιορτάζεται και στη χώρα μας.
Φυσικά και υπήρχαν και από πριν κάποιοι φαν του μυστικιστικού εθίμου αλλά αυτοί ήταν ελάχιστοι και ''γραφικοί''. Το χάλογουιν, που έχει τις ρίζες του στην Ιρλανδέζικη μυθολογία, αν και κάποιοι προσπαθούν να το ταυτίσουν με τις ''δικές μας''Απόκριες στην πραγματικότητα δεν έχει καμία ρίζα στα ελληνικά έθιμα. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Το Χάλογουιν συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ.
'Ετσι λοιπόν επειδή για τη χώρα μας πρόκειται για μια καθαρά εμπορική γιορτή είναι βέβαιο ότι για την ανάπτυξή της στα μέρη μας τα τελευταία χρόνια ευθύνεται εν πολλοίς η οικονομική κρίση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη γιορτή δεν έχει ενδιαφέρον. Ίσα - ίσα το αντίθετο! Μερικές από τις παραδόσεις της συγκεκριμένης ημέρας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Σεροτονίνη. Μία από αυτές είναι λοιπόν οι ταινίες τρόμου.
Η παρακάτω λίστα που έφτιαξε το περιοδικό Rolling Stone προτείνει κάποιες ταινίες πολύ τρομακτικές αν και όχι και τόσο γνωστές αφού δεν προέρχονται από την βιομηχανία του Χόλιγουντ αλλά κυρίως από τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Είκοσι ταινίες ιδανικές για την σημερινή ημέρα,  η επιλογή δική σας...


Excision (2012) 


Funny Games





God Told Me (1977)






The House Of The Devil (2009





I Saw The Devil (2010)





Inside (2007)




Kill List (2011






Martyrs (2008)





The Orphanage (2007)







Paperhouse (1988)







Possession (1981)





Ravenous (1999)






Severance (2006)






The Signal (2007)







Thesis a.k.a Tesis (1996)






Trouble Every Day (2001)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου