Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Απίστευτη δήλωση του Μαρκ Ντεϊβιντ Τσάπμαν δολοφόνου του Τζον Λένον στην αίτηση αποφυλάκισής του, που απορρίφθηκε

''Συγνώμη που ήμουν τόσο ηλίθιος'' φέρεται να δήλωσε στην πρόσφατη αίτηση αποφυλάκισής του ο Μαρκ Ντέϊβιντ Τσάπμαν
, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για μια απο τις πιο απεχθείς πράξεις στην ιστορία της ανθρωπότητας καθώς στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει με 4 σφαίρες πισώπλατα το ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστή, στιχουργό και συνθέτη των Beatles, Τζον Λένον. 
Ο Τσάπμαν έκανε πρόσφατα αίτηση αποφυλάκισης η οποία απορρίφθηκε και τώρα διέρρευσε στον τύπο και μέρος της κατάθεσής του όπου ο Τσάπμαν φέρεται να είπε στο τριμελές δικαστήριο: ''Συγνώμη που προκάλεσα αυτόν τον πόνο, συγγνώμη που ήμουν τόσο ηλίθιος και διάλεξα αυτόν τον δρόμο για την δόξα'' , όπως αναφέρει τοThe Independent. ''Πολλοί άνθρωποι τον αγαπούσαν.  Ήταν σπουδαίος και πολύ ταλαντούχος και όλοι αυτοί ακόμη πονάνε. Λαμβάνω γράμματα γιατί δεν ήταν ένα συνηθισμένο έγκλημα''.

Έτσι τώρα ο Τσάπμαν πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον δυο ακόμη χρόνια στην φυλακή μέχρι να
έχει το δικαίωμα για να κάνει καινούρια αίτηση αποφυλάκισης. Αυτή του η προσπάθεια ήταν η όγδοη αποτυχημένη. Ο Τσάπμαν είχε καταδικαστεί το 1981 σε είκοσι χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Το δικαστήριο δικαιολόγησε την απόφασή του στον 59 χρονο δολοφόνο λέγοντάς του ότι δεν πιστεύει ότι αν ελευθερωνόταν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς να παραβιάσει τον νόμο ξανά. Ακόμη συμπλήρωσαν πως '' οι πράξεις σου κατέστρεψαν μια οικογένεια αλλά και όλους αυτούς που τον αγαπούσαν''.

Στην του 2010 αίτησή του ο Τσάπμαν είχε δηλώσει πως σχεδίαζε να σκοτώσει τον γνωστό οικοδεσπότη τολκ σόου Johnny Carson ή την ηθοποιό  Elizabeth Taylor αλλά τελικά επικεντρώθηκε στον Λένον επειδή η πρόσβαση σε αυτόν ήταν πολύ πιο εύκολη.

                             

Πηγή : nme.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου