Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο Θάνος Κεσανλής για το 18 της #blogovision2018

18. Vive la Void - Vive la Void (Sacred Bones)


Πρώτος σόλο δίσκος της Sanae Yamada, έτερον ήμισυ του Ripley Johnson (του ν. 19 δηλαδή) στους Moon Duo, για το αγαπημένο label της Sacred Bones, που ξέρει να περιποιείται τα δικά της παιδιά και να κυκλοφορεί για δική μας ευχαρίστηση και δικό της καπρίτσιο σχεδόν ό,τι θέλει.

Ως Vive la Void λοιπόν, η Sanae αφήνει για λίγο στην άκρη την occult ψυχεδέλεια και επικεντρώνεται στα synths της, έχοντας το βλέμμα στραμμένο 3-4 δεκαετίες πίσω, με κατεύθυνση προς τα ευρωπαϊκά χώματα. Kosmische αισθητική διατρέχει το δίσκο απ' άκρη σ' άκρη, σκοτεινές μελωδίες και μονότονα drum machines σε κερδίζουν κομμάτι το κομμάτι, με την επαναληπτικότητα και τη μονοτονία του ρυθμού να επιφέρουν στο τέλος το ασυναίσθητο, αλλά επιθυμητό λίκνισμα.

Οι επιρροές της πολλές και ευδιάκριτες, δεν ξενίζουν τον ακροατή σαν φτηνές αναπαραγωγές, αλλά λειτουργούν περισσότερο ως δάνεια, που τα έχει αφομοιώσει καλά και τα αναπαράγει με αυτοπεποίθηση, κάτι που λείπει πλέον από τη στεγνή και ανελέητη ρετρολαγνεία που μας κατακλύζει από παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου