Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο Θάνος Κεσανλής για το 17 της #blogovision2018

17. Cavern of Anti-Matter - Hormone Lemonade (Duophonic Records)


Στον τρίτο δίσκο των Cavern of Anti-Matter o Tim Gane (ex-Stereolab) και η παρέα του μπορεί να μην εφευρίσκουν τον τροχό, αλλά παρουσιάζουν ένα σύνολο τραγουδιών δεξιοτεχνικά δομημένων, γεμάτων από space age μελωδίες.

Το εισαγωγικό δεκαεξάλεπτο Malfunction μπορεί να μας προϊδεάζει για κάτι χαλασμένο, αλλά εν προκειμένω η μηχανή είναι σε τέλεια λειτουργική κατάσταση. Οι motorik ρυθμοί στα drum machine είναι η μηχανή του οχήματος, που επιτρέπει στα ρετρο-φουτουριστικά συνθεσάιζερ να αλωνίζουν μανιασμένα προς όποια κατεύθυνση θελήσουν.

Με τους Kraftwerk εικόνισμα συνεχίζουν να μπλέκουν το kraut με την κεντροευρωπαϊκή πρωτοπορία, αλλά με τρόπο που δεν ακούγεται ξεπερασμένος. Και αυτό γιατί όλη η αίσθηση που σου αφήνει σαν δίσκος είναι ότι έχει γραφτεί για dancefloors κι ας παίζεται σε νεοψυχεδελικά φεστιβάλ. Ίσως εδώ είναι που κερδίζουν το στοίχημα και μπαίνουν στη φετινή λίστα, γιατί θαρρώ πως θέλει μεγάλη μαεστρία να μπορείς να κάνεις τον ακροατή να "κουνιέται" με εγκεφαλική χορευτική μουσική, επηρεασμένη από τους Harmonia..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου