Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Top 5: O Γιάννης Σεραφείμ των Stars and Molecules μιλάει για πέντε από τα αγαπημένα του τραγούδια

  Πιστή στο εβδομαδιαίο ραντεβού της η στήλη σήμερα φιλοξενεί τον Γιάννη Σεραφείμ τραγουδιστή και κιθαρίστα της alternative rock/metal μπάντας από την Κατερίνη των Stars And Molecules. Οι Stars and Molecules προέκυψαν από τους Against My Better Judgment μετά την διάλυσή τους και το 2012 ύστερα από αρκετούς μήνες ηχογραφήσεων μόνοι τους και χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής  εταιρίας κυκλοφόρησαν χέρι με χέρι το άλμπουμ ''Hero'' το οποίο μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο πατώντας εδώ
Ας αφήσουμε τον λόγο λοιπόν στον Γιάννη...




''Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη στήλη! Επέλεξα πέντε πολύ αγαπημένα μου και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια. Ελπίζω να βρείτε κάτι που να σας αρέσει!''



Nightmare air - Escape
   Οι Nightmare Air είναι μια σχετικά νέα μπάντα απ’ το Los Angeles, με μόνο ένα δίσκο ο οποίος κυκλοφόρησε το 2013 και ονομάζεται "High In The Lasers". Το Escape είναι το πρώτο κομμάτι του δίσκου. Μουσικά πολύ δυναμικό, με σκαλωματικές μελωδίες απ‘ τη γλυκιά φωνή της Swaan Miller (μπάσο) και την πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη φωνή του Dave Dupuis (κιθάρα). Θα εμφανιστούν στο Plissken Festival στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου!

65DAYSOFSTATIC - Prisms
    Οι 65DAYSOFSTATIC με τον τελευταίο δίσκο τους "Wild Light" δημιουργούν το μέλλον της post rock και όχι μόνο. Τεχνολογία, ευφάνταστοι ρυθμοί, πρωτοτυπία, συναίσθημα, μελωδία και πολύ άπλωμα! Και αυτοί θα είναι στο Plissken Festival στις 6 Ιουνίου!


Tool - Rosetta Stoned
    Κάπου εδώ τα πράγματα γίνονται πιο περίεργα... Οι Tool δεν είναι συγκρότημα! Είναι κάτι σαν καθρέφτης για τον ψυχισμό της ανθρωπότητας και του ατόμου. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι έξτρα παράξενο μουσικά και στιχουργικά… Πολυρυθμίες, εξωγήινοι, ψυχεδελικά, ο φόβος και το δέος μιας αληθινής αποκάλυψης, μια αίσθηση αποστολής και πολύ ευφυές χιούμορ… Ο Maynard και οι υπόλοιπες διάνοιες μας τινάζουν τα κεφάλια και τους ευχαριστούμε!




Carbon Based Lifeforms - Photosynthesis

    Trippy, deep space… Το κομμάτι πρέπει παθητικά να το αφήσεις να σε πάει εκεί που θέλει. Και τελικά, "what about the forests?"


Dead Can Dance - Children Of the Sun
    Έπρεπε να βάλω οπωσδήποτε ένα DCD στη λίστα. Θεωρώ ότι εξυπηρετούν ένα μεγάλο σκοπό, ο οποίος είναι η επαφή του ανθρώπου με τη πνευματική του διάσταση. Διάλεξα το "Children of the Sun" για το αισιόδοξο και κατά τη γνώμη μου επίκαιρο μήνυμα του, περί ομορφιάς, ειρήνης και αγάπης, τρία στοιχεία που βρίσκονται σε έλλειψη αυτή τη περίοδο, αλλά τα χρειαζόμαστε πιο πολύ απ‘ οτιδήποτε άλλο!

Καλή ακρόαση!




Stars and Molecules links:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου