Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Orange Is The New Black, μια ιστορία Ανθρώπινη!

Τις Κυριακές είναι χαλαρά ακόμη και στην ομοσπονδιακή φυλακή του Κονέκτικατ. Δουλειές δεν γίνονται οι λιγοστοί φύλακες που είναι υπηρεσία δεν ασχολούνται παρά μόνο με την εφημερίδα τους και η μυρωδιά του κρέατος που ψήνεται δίνει έναν νοσταλγικό τόνο,
θυμίζοντας στις κρατούμενες πως κάποτε είχαν μια άλλη ζωή. Η Πάιπερ Τσάπμαν λιάζεται καθισμένη στο γρασίδι και καθώς το ραδιοφωνάκι της παίζει το ''Sunday Morning'' των  Velvet Underground  οραματίζεται μια κότα που περπατάει στο προαύλιο. Στο πρόσωπό της ζωγραφίζεται ένα χαμόγελο πιο λαμπερό ακόμα και από το χθεσινοβραδινό όταν κρυφά τρύπωσε μαζί με την Άλεξ στο παρεκκλήσι της φυλακής και εκεί η Άλεξ της χάρισε έναν κραυγαλέο οργασμό.

Αυτή η σκηνή είναι που με έκανε και ''κόλλησα'' με την σειρά που έτσι και αλλιώς έως τότε ήδη με είχε συνεπάρει. Επιτέλους μια σειρά που δεν έχει να κάνει με το σεξ, με τα ναρκωτικά ή με την βία. Μιλάμε για την αγωνιώδη προσπάθεια προσαρμογής και επιβίωσης σε έναν κόσμο όπου όλοι είναι επικίνδυνοι κυρίως επειδή φοβούνται. Η σειρά που μας διηγείται την περιπέτεια της Πάιπερ που βρέθηκε ξαφνικά στην φυλακή εστιάζει κυρίως στις ιδιόμορφες  προσωπικότητες με τις οποίες η Πάιπερ τώρα πρέπει να συμβιώσει.
Η Τρελομάτα Σούζαν, μια ηλικιωμένη αιμοβόρα Ρωσίδα η Red, η τρομακτική μις Κλοντέντ, μια λεσβία πρεζάκι η Νίκη, ο υπεύθυνος προιστάμενος γεροκαψούρης Σαμ Χίλη, ο πορνομούστακος διεστραμμένος φύλακας, ένας αρραβωνιαστικός που νομίζει ότι αυτός είναι το θύμα και κυρίως η προ δεκαετίας ερωμένη διακινήτρια ναρκωτικών και καταδότρια της Πάιπερ, η Άλεξ Βος, συνθέτουν το καλοστημένο σκηνικό της γυναικείας φυλακής του Κονέκτικατ.
Τελικά τι είναι πιο επικίνδυνο, μια αμόρφωτη λατίνα μεγαλωμένη σε γκέτο, μια αφρικανή δουλέμπορος, μια ρατσίστρια χριαστιανοβαρεμένη δολοφόνος, η μήπως μια μορφωμένη και ιδιαίτερα έξυπνη ξανθιά που πρέπει να επιβιώσει?  Σε έναν κόσμο όπου η προσβολή τιμωρείται με φόνο η σειρά μας διηγείται μαεστρικά την ιστορία των ανθρώπινων χαρακτήρων και σχέσεων.

Με ένα καστ που αποτελείται και από διάσημα ονόματα όπως αυτό της Tary Manning της Natasha Lyonneκαι του Jason Biggs, η σειρά ολοκλήρωσε τον πρώτο της κύκλο και ετοιμάζεται μέσα στο καλοκαίρι να προβάλλει τον δεύτερο.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου