Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το Χόλιγουντ θρηνεί: Πέθανε η κορυφαία Σίρλεϊ Τεμπλ, το κορίτσι θαύμα

Και ενώ το Χόλιγουντ και παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία παλεύει να ξεπεράσει το σοκ από τον θάνατο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, σήμερα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών
, η ηθοποιός-σύμβολο των ΗΠΑ, Σίρλεϊ Τεμπλ, η οποία είχε γίνει και πρέσβειρα της χώρας της.

Hταν το κορίτσι-θαύμα του Χόλιγουντ, ψυχωμένη και ικανή για όλα, το κορίτσι που έδειχνε πως το αμερικανικό όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η Σίρλευ, που άρχισε την καριέρα της σε ηλικία 3 ετών, το 1932, βρέθηκε σήμερα νεκρή στο σπίτι της, στην Καλιφόρνια. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του θανάτου της.

Ποια ήταν η Σίρλεϊ Τεμπλ?


Ξεκίνησε την υποκριτική στα τρία της χρόνια και στα έξι ήταν ήδη ηθοποιός, ενώ πριν μπει στην εφηβεία είχε γυρίσει ήδη 40 ταινίες. Ο μπαμπάς της ήταν τραπεζίτης και η μαμά της νοικοκυρά αφοσιώμενη στο να προστατεύει την κόρη της και να τη συνοδεύει στα στούντιο, όπου δεκάδες ειδικοί την έκαναν αστέρι αναδεικνύοντας το μοναδικό μπρίο και ταλέντο της.

Σε ηλικία 21 χρόνων, βλέποντας την καριέρα της να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην φήμη του παιδιού θαύμα, είχε ήδη ένα διαζύγιο, ένα δεύτερο γάμο, μια κόρη.Παρ' όλο που κατά τη διάρκεια του 1950 εξακολούθησε να έχει ενεργό συμμετοχή, τόσο σε σόου στο ραδιόφωνο, όσο και στην τηλεόραση (με μεγάλη επιτυχία), ποτέ δεν έκανε ξανά άλλη ταινία. Αφιερώθηκε στα κοινά και υπήρξε για ένα διάστημα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Γκάνα. Το 1989, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, έγινε πρέσβειρα στην Τσεχοσλοβακία.
















Πηγή : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου