Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τα πρώτα ''YouTube Music Awards'' είναι γεγονός...

Τα πρώτα Youtube Music Awards απονεμήθηκαν χθες το βράδυ σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Pier 36 στην Νέα Υόρκη.

Η σκηνοθεσία της εκδήλωσης ανατέθηκε στον Spike Jonze, δημιουργό της ταινίας «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» και η παρουσίαση στον ηθοποιό Jason Schwartzman και στον κωμικό-μουσικό Reggie Watts.


Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω του ιστότοπου Youtube, δεν είχε όμως την αναμενόμενη επιτυχία, καθώς δεν κέντρισε αρκετά το ενδιαφέρον των χρηστών οι οποίοι παραπονέθηκαν για διακοπές στο live steaming του Youtube. Χλιαρές ήταν και οι κριτικές που έλαβε η διοργάνωση από τον τύπο, με παράδειγμα τον τίτλος της εφημερίδας ''Guardian'' η οποία χαρακτήρισε το ντεμπούτο αυτό ως χαοτικό και ακατάστατο "YouTube music awards make chaotic and messy debut".

H βραδιά περιλάμβανε ζωντανές εμφανίσεις των ΕΜΙΝΕΜ, Avicii, Lindsey Stirling, Lady Gaga σε μια δακρύβρεχτη ερμηνεία του νέου της Single "Dope", της M.I.A., των Arcade Fire και του Earl Sweatshirt. Όλες οι live εμφανίσεις είχαν προ-σκηνοθετηθεί από τον Spike Jonze, ώστε τα live videos που θα προέκυπταν να χρησιμοποιηθούν ως επίσημα video clips των καλλιτεχνών.

Στη βραδιά απονεμήθηκαν 6 βραβεία, με μεγάλο νικητή τον ράπερ Eminem, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς (Artist of the Year).
Οι νικητές που διακρίθηκαν στις υπόλοιπες 5 κατηγορίες ήταν:
Video of the Year: Girls' Generation - I Got A Boy 
YouTube Phenomenon: Taylor Swift - I Knew You Were Trouble 
Response οf the Year: Lindsey Stirling and Pentatonix - Radioactive 
Innovation of the Year: DeStorm - See Me Standing
Breakthrough of the Year: Macklemore & Ryan Lewis

Οι νικητές των συγκεκριμένων νεοσύστατων μουσικών βραβείων αναδείχθηκαν αποκλειστικά από το κοινό, μέσω του Facebook του Twitter και της Google.

2 σχόλια:

  1. Αφου κέρδισε ο Eminem δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο ! lol

    Dimitris Hat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξυσ' τ' αρχιδια με κασμα γιατι η τσουγκρανα αφην' κενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή