Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Greek Underground: Personality Crisis

Σίγουρα λίγο πολύ τους ξέρετε όλοι καθώς οι Personality Crisis εδώ και 19 χρόνια υπηρετούν το ροκ εν ρολ, έχοντας παίξει live σε όλη την Ελλάδα, αλλά και δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Όλα ξεκίνησαν το 1994 στην μικρή πόλη της Κατερίνης όπου μια παρέα φίλων, εφήβων ακόμη τότε, αποφάσισε να συνθέσει ένα Rock N Roll/Punk σχήμα. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.






To Backround

Οι Personality Crisis δημιουργήθηκαν το 1994 στην Κατερίνη από τους Gaz (τραγούδι), James (κιθάρα) και Fuzzy (κιθάρα). Το όνομά τους αποτελεί φόρο τιμής στους N.Y.Dolls, επισφραγίζοντας το δεσμό τους με την R’n’r / Punk σκηνή των 70’s. Αφού έγινε το  πρώτο live στο θρυλικό Ροκ μπαρ Κιχώτης και κάποια ακόμη σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη,  τον Απρίλιο του 1996 με τη βοήθεια της ανεξάρτητης Swallow It All records κυκλοφορεί το πρώτο τους 7’’ “Dead Fun/Lost Case” με primitive punk στοιχεία επηρεασμένο από το αμερικάνικο punk της ανατολικής ακτής.
Μετά την αποχώρηση των James και Fuzzy το 1997, έρχεται στη μπάντα ο Karrie White, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφορούν το πρώτο τους LP “This can’t be the end”  το 1998.

Τον Νοέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το δεύτερο album τους ”Invasion of the Dead Dolls” με τη βοήθεια της Swallow It All records και το mastering να φέρει την υπογραφή των ‘The plant studios’ (California) και του παραγωγού των Metallica, Santana, Faith No More και άλλων, John Cuniberti.

To 2012 κυκλοφορούν χέρι με χέρι με DIY διαδικασία το missing track του Dead Dolls cover up “I Can`t Escape Myself”, με B-Side live acoustic εκτελέσεις των Dog Star, Die and Let Live και I Need Somebody(Stooges ) στο Silver Dollar (Thessaloniki ), Ιανουάριο του 2011.

Οι Επιρροές

Το Rock N Roll/Punk με το οποίο ξεκίνησε η μπάντα είχε της επιρροές του κυρίως από τo punk rock της δεκαετίας του 70 στην Αμερική. Ανάμεσά στις μπάντες που έχουν καταχωρήσει οι Personality Crisis στην λίστα με τις επιρροές τους είναι οι N.Υ.Dolls, TheStooges, The Ramones, DMZ, Johnnie Thunders, The Saints, Eastern Dark, Dead Boys, Roky Erickson...


Τα Live

Στα σχεδόν 20 χρόνια της ζωής της η μπάντα έχει παίξει live σχεδόν παντού, από μικρά, ιδρωμένα μπαρ μέχρι τεράστιες σκηνές όπως του Rockwave, με αποτέλεσμα οι Personality Crisis να είναι μια από τις πιο έμπειρες ελληνικές μπάντες.

Oι Personality Crisis έχουν εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα, όπως οι L.A. Guns, Misfits, MC5, Backyard Babies, Last Drive κλπ. Και εμφανίζονται στο Rockwave Festival 2008 μαζί με τους Offspring, Flogging Molly, Marky Ramone, Sioyxsie and the Banshees κτλ 

Το συγκρότημα αυτήν την περίοδο ασχολείται με την συγκέντρωση του καινούριου υλικού, για να αρχίσει της ηχογραφήσεις. Έτσι σχέδια για καινούριες συναυλίες δεν υπάρχουν για πριν από το καλοκαίρι του 2014


Δισκογραφία και επικοινωνία

1996 : Dead Fun/Lost Case 7΄΄ (Swallow It All Records)
1998 : This Can`t Be The End    CD (Swallow It All Records)
2007 : Invasion Of The Dead Dolls    CD (Swallow It All Records/The Plant Studios)
2012 : I Can`t Escape Myself    CD Single ( DIY  χέρι με  χέρι σε περιορισμένη έκδοση)

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία αλλά και για να ακούσετε το συγκρότημα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες
Facebook : https://www.facebook.com/groups/174771279299436/?fref=ts
My Space : https://myspace.com/thepersonalitycrisis



To Line- up 
Στα 19 χρόνια της ζωής της η μπάντα, όπως είναι λογικό για ένα underground σχήμα, έχει αλλάξει πολλές φορές μέλη. Ουσιαστικά μόνο ο τραγουδιστής της μπάντας Gaz, που είναι και ιδρυτικό μέλος, έχει παραμείνει από το αρχικό σχήμα. 


Αναλυτικά οι Personality Crisisis όλα τα χρόνια :
1994 - 1995 Gaz (Vocals ), James (Guitars ), Fuzzy (Guitars ), Akiss (Bass Guitar ), Jimmy (Drums ). 
1994 – 1997 Gaz (Vocals ), James (Guitars ), Fuzzy (Guitars ), Akiss (Bass Guitar ), Loco Gringo (Drums). 
1997 – 1998 Gaz (Vocals ), Karrie White (Guitars ), Caveman Joe (Guitars ), Akiss (Bass Guitar ), Loco Gringo (Drums ). 
1999- 2000 Gaz (Vocals ), Karrie White (Guitars ), Caveman Joe (Guitars ), Akiss (Bass Guitar ), Bill Bat Baharidis (Drums ).
2002 Gaz (Vocals ), Karrie White (Guitars ), Fuzzy (Guitars ), Chris Danny (Bass Guitar ), Petros Mario Karaphillidis (Drums ). 
2004 - 2005 Gaz (τραγούδι), Karrie White (Guitars ), Zarra Kay (Guitars ), Nick Buhda (Bass Guitar ), Argy (Drums ). 
2005 - 2007 Gaz (Vocals ), Karrie White (Guitars ), Zarra Kay (Guitars ), Dim Sam (Bass Guitar ), Argy (Drums ). 
2007 – 2008 Gaz (Vocals ), Karrie White (Guitars ), Zarra Kay (Guitars ), Dra (Bass Guitar ), Nikkie Ditch (Drums ). 
2008 – 2012 Gaz (Vocals ), Karrie White (Guitars ), Zarra Kay (Guitars ), Dra (Bass Guitar ), Kon Petachok (Drums ). 
2012 – 2013 Gaz (Vocals ), Zarra Kay (Guitars ),Sakis Azas (Guitars ), Dra (Bass Guitar ), Nikkie Ditch (Drums ).


            



                   
                                     

                                 


                           

1 σχόλιο: