Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Top 5: O Γιάννης Βράζος των Planet of Zeus μιλάει για πέντε από τα αγαπημένα του τραγούδια


   Μπορεί να βρίσκονται εν μέσω περιοδείας, μπορεί να αλωνίζουν την Ελλάδα για να παίξουν τη μουσική τους και να προωθήσουν τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο "Vigilante" που κυκλοφορεί από την ihaveadrum records, αλλά μας τίμησαν με την παρουσία τους στη Σεροτονίνη. Ο Γιάννης Βράζος (JayVee), μπασίστας των Planet of Zeus μας μίλησε για τα αγαπημένα του τραγούδια.    Η περιοδεία τους τελειώνει στις 23 Μάη στο Gagarin στην Αθήνα. Για όσους δεν προλαβαίνουν, η επόμενη ευκαιρία να ακούσετε τους Planet of Zeus είναι στις 23 Ιουνίου, στα πλαίσια του Heavy By The Sea festival, που θα εμφανιστούν μαζι με τους Deftones, τους Behemoth, τους Ghost, τους Nightstalker και τους Τardive Dyskinesia.





Black Sabbath - Fairies wear Boots
  Το κομμάτι που περιέχεται στο δεύτερο άλμπουμ, Paranoid, κόντραρε στα ίσα τα «μεγαθήρια» Iron Man, War Pigs καθώς και το ομότιτλο κομμάτι, φανερώνοντας μια πιο μελωδική πλευρά της μπάντας που όρισε το heavy metal.




The Knack - My sharona
   Κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με χορό και καλοπέραση. Κομμάτι που δεν σε αφήνει «ήσυχο». Κομμάτι που περιέχεται στο ομότιτλο single με εξώφυλλο να το πιεις στο ποτήρι. Κομμάτι που το σόλο του έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλυτέρα σόλο όλων των εποχών. Κομμάτι που…



At the Gates - Blinded by Fear
   Ο τέταρτος δίσκος των Σουηδών έμελλε να είναι και αυτός που θα δημιουργούσε ένα ακόμα υγιές παρακλάδι στο heavy metal, αυτό του μελωδικού Death metal. To "Blinded by fear" αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα εναρκτήρια κομμάτια δίσκου στην ιστορία της metal, μετά το Hit the Lights των Μetallica από το Killem all  που ξεκινάει με «τελείωμα».




The Who - Baba ORiley
    Γνωστό και ως "Teenage Wasteland", με αρχικό σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην ροκ όπερα που ετοίμαζε ο κιθαρίστας, Pete Townshend, το "Baba ORiley" είναι το κομμάτι που συνδυάζει αρμονικά την αισιοδοξία (synths μαζί με guitar powerchords) με μια δόση μελαγχολίας στο τέλος του κομματιού που προέρχεται από σόλο βιολί. Τελικά, ο τίτλος που θα έπρεπε να είχε επικρατήσει να ήταν το "Teenage Wasteland".



AC/DC - Hell’s Bells

    Η ιστορία έχε δείξει ότι κομμάτι που ξεκινάει με καμπάνα, ποτέ δεν χάνει.




Για να ακούσετε τον καινούργιο δίσκο των Planet of Zeus, με τίτλο Vigilante, πατήστε εδώ.



Planet of Zeus links:





1 σχόλιο: