Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

10 Πράγματα που δεν ξέρετε για τον Johnny Cash

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη αλλά η φήμη του παραμένει τεράστια. Από την Sun Records έως τον Rick Rubin και τo American Recordings, από το Walk The Line και το Ring of Fire έως το Α Boy Named Sue, από την αυτοβιογραφία του (Man in Black and Cash) έως την κινηματογραφική έκδοση της ζωής του με τον Joaquin Phoenix να τον υποδύεται, λίγο πολύ όλοι ξέραμε πικάντικα και σημαντικά πράγματα για την ζωή του σπουδαίου Johnny Cash.
Όταν όμως ο κριτικός των Los Angeles Times, Robert Holburn μίλησε για πρώτη φορά με τον Lou Robin που ήταν για πολλά χρόνια μάνατζερ του Cash, του είπε πως το 80% της ιστορίας του Cash δεν έχει ειπωθεί ακόμη. ''Johnny Cash: The Life''είναι ο τίτλος της καινούριας βιογραφίας του καλλιτέχνη, και κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα γεμάτη αποκαλύψεις και λεπτομέρειες απ` την ζωή του Cash που δεν είναι γνωστές. Εμείς σήμερα σας αποκαλύπτουμε 10 σημαντικά πράγματα από την καινούρια βιογραφία του καλλιτέχνη.

1. Έτρεφε συμπάθεια για ένα τέρας Ως παιδί o Johnny Cash ήταν γοητευμένος από την ταινία Frankenstein. Γι 'αυτόν,το τέρας ήταν ένας συμπαθητικός χαρακτήρας, ήταν κάποιος "που αποτελούνταν από κακά στοιχεία, αλλά προσπαθούσε να είναι καλός".
2. Έπρεπε να ξεπεράσει τη μισαλλοδοξία του Ο Cash έδωσε στον φίλο του Carl Perkins την ιδέα για το κλασικό κομμάτι "Blue Suede Shoes " με αφορμή την φανταχτερή ντουλάπα ενός Αφρο-Αμερικανού συναδέλφου του στην Πολεμικής Αεροπορίας όταν υπηρετούσαν στη Γερμανία. Ο Cash, γνωστός για τις αντιρατσιστικές του αντιλήψεις, είχε εμπλακεί σε ένα άσχημο περιστατικό όπου φώναζαν υβριστικά σχόλια σε έναν μαύρο στρατιώτη που περπατούσε με μια λευκή γυναίκα. Αργότερα, κατηγόρησε το περιστατικό ρίχνοντας βολές στις αντιλήψεις των κατοίκων του Αρκάνσας όπου και μεγάλωσε λέγοντας σε ένα φίλο του, ''I never, ever disliked blacks''.
3. Ήταν κάπως ανόητος ''goofy'' Ο Cash και η πρώτη σύζυγός του, Vivian, ονόμασαν την πρώτη τους κόρη, Rosanne, από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε για τα στήθη της Vivian ονόματι Rose και Anne.
4. Ήταν ύπουλος ''sneaky'' Το νούμερο ένα hit του "I Walk the Line" έχει ερμηνευθεί ως όρκος πίστης προς την αγαπημένη του, όμως γι' αυτόν έχει διπλό μήνυμα. Ο ίδιος το σκεφτόταν και ως έναν ύπουλος τρόπος για να βάλει λίγο Θεό στη μουσική του, αφού ο Sam Phillips της Sun του είχε πει ότι δεν τον ενδιέφερε να ηχογραφήσει πνευματικά-θρησκευτικά τραγούδια.
5. Ήταν πρακτικό μυαλό Ο Cash έγραψε το τραγούδι-υπογραφή "Man in Black" για να εξηγήσει την κοινωνική συνείδηση πίσω από τις ενδυματολογικές επιλογές του, λέγοντας "για να θυμόμαστε αυτούς που μένουν πίσω - just so we're reminded of the ones who are held back". Στην πραγματικότητα ήταν το μόνο ένδυμα που διατηρούνταν καθαρό στις περιοδείες του. Στα πρώτα χρόνια της καριέρα του, οι συνάδελφοι του τον πείραζαν αποκαλώντας τον ''εργολάβος''.
6. Γάμος ''παραμύθι'' με την June δεν ήταν πάντα έτσι Ο Cash και η June Carter ξεκίνησαν την σχέση τους ενώ αυτός ήταν ακόμη παντρεμένος με την Vivian. Κάποιοι φίλοι του, είδαν την June αρνητικά όταν μπήκε στη ζωή του ''κάτι σαν την Yoko Ono, όταν εισέβαλε στον κόσμο του John Lennon'' όπως γράφει ο Hilburn (κριτικός-αρθρογράφος).
7. Έκρυψε την αλήθεια Για χρόνια ο Cash ισχυριζόταν ότι έπαψε να λαμβάνει χάπια, χάρης την παρέμβαση του Θεού που του έδειξε τον δρόμο πίσω στην June και την μητέρα του που τον περίμεναν, μετά από την παραμονή του σε μια βαθιά σπηλιά στο ποτάμι του Tennessee όπου είχε πάει πλέον χωρίς καμία ελπίδα, για να πεθάνει. Αλλά ο Hilburn σημειώνει ότι η σπήλια στην εποχή του Cash πρέπει να ήταν κάτω από το νερό και αναφέρει ότι ο τραγουδιστής εξακολουθούσε να παίρνει χάπια.
8. Είχε μπει στον πειρασμό να ξεκινήσει μια εξέγερση Κατά τη δεύτερη μεγάλη συναυλία του στης φυλακές ''San Quentin'' το 1969, τραγούδησε για πρώτη φορά σε δύο εκδοχές τραγούδι ''San Quentin''. Οι στίχοι ήταν γραμμένοι πάνω στην άποψη των κρατουμένων για την φυλακή, "San Quentin, μισώ κάθε ίντσα σου" και προκάλεσαν σχεδόν εξέγερση, ο Cash κατάλαβε ότι το μόνο που είχε να πει ήταν ''Πάμε", λέει ο Bob Johnston (Αμερικανός παραγωγός).
9. Δεν ήταν εκεί όταν ο Kris Kristofferson προσγείωσε ένα ελικόπτερο στην αυλή του Ο Cash έχει πει πως ο πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής Kris Kristofferson προσγείωσε ένα ελικόπτερο στην αυλή του και κρατώντας μια μπύρα του έδωσε το ντέμο του "Sunday Mornin' Comin' Down''. Ο Kristofferson όμως αργότερα επιβεβαίωσε ότι δεν κρατούσε μπύρα στα χέρια του, ότι το τραγούδι δεν ήταν το "Sunday Mornin" και ότι ο Cash δεν βγήκε ποτέ για να τον δει.
10. Σκεφτόταν ότι κανείς δεν θα νοιάζονταν Πριν αρχίσει να δουλεύει με τον Rick Rubin (Αμερικανός παραγωγός και συν-ιδρυτής της Columbia Records) για τα ''American albums'' που θα έδιναν πνοή ξανά στην καριέρα του τη δεκαετία του ενενήντα, ο Cash ήταν τόσο απελπισμένος που σκεφτόταν ότι κανείς δεν θα νοιαζόταν για τη μουσική του όταν θα πεθάνει, "Ο Rick με έκανε να πιστέψω ότι έχω αφήσει μια κληρονομιά πίσω μου", είπε στον Hilburn.






Πηγή : rollingstone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου