Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Κυριακάτικο σινεμά (Μουσικές ταινίες, μέρος 2ο)


Ύστερα από ορισμένα παράπονα που υπήρξαν μετά το προηγούμενο Κυριακάτικο σινεμά από αναγνώστες της στήλης ότι δεν συμπεριέλαβα αγαπημένες τους ταινίες, αποφάσισα να κάνω και δεύτερο μέρος και να συμπεριλάβω μερικές από αυτές, Θα ήθελα όμως πρώτα να ξεκαθαρίσω κάτι. Η στήλη αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους αναγνώστες της στην επιλογή μιας ταινίας με κριτήριο καθαρά υποκειμενικό του συντάκτη.
Να σημειώσω ακόμη ότι οι μουσικές ταινίες είναι όντως το αγαπημένο μου είδος στον κινηματογράφο και θα μπορούσα να το συνεχίσω για μήνες, κάτι τέτοιο όμως πιστεύω θα απομάκρυνε την στήλη από τον αρχικό της στόχο και θα καταντούσε σε άλλη μια βαρετή και ανούσια επίδειξη γνώσεων. Οι πέντε προτάσεις που ακολουθούν θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στις επιλογές της προηγούμενης βδομάδες. Ένα τελευταίο που θέλω να πώ και να κλείσω, είναι ότι ταινίες που παρουσίασα σε άλλα αφιερώματα όπως το Control ή το La vie en Rose θα ήταν σίγουρα μέσα στις επιλογές μου εάν δεν τις είχα ξανά παρουσιάσει. Καλή διασκέδαση και καλό Κυριακάτικο απόγευμα-βράδυ.


Velvet Goldmine (1998) Δράμα

Το Velvet Godmine είναι ένα Αμερικάνικο/Βρετανικό δράμα σε σκηνοθεσία και σενάριο του Todd Haynes
Η ταινία διαδραματίζεται στην Βρετανία στην εποχή του Glam Rock στις αρχές του 70, και περιγράφει την ιστορία ενός pop star βασισμένη κυρίως στον χαρακτήρα του Ziggy Sturdust του David Bowie. Πρωταγωνιστούν οι Ewan McGregor, Christian Bale και Jonathan Rhys Mayers





Across the Universe (2007) Μιούζικαλ/Ρομαντικό δράμα

Γυρισμένο το 2007 το Across the Universe είναι μια Αμερικανοβρετανική παραγωγή της Revolution σε σκηνοθεσία του Julie Taymor και η διανομή της ταινίας έγινε από την Columbia Pictures. Το σενάριο της ταινίας ξετυλίγεται γύρω από τα τραγούδια των Beatles, τα οποία ερμηνεύονται από τους πρωταγωνιστές. Πρωταγωνιστούν οι Jim Sturgess, , Evan Rachel Wood, Joe Anderson, T.V. Caprio, Dana Fuchs και Martin Luther Mc Coy




Rockers (1978) Jamaican film

Tο Rockers είναι μια Τζαμαϊκανή ταινία του 1978 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Έλληνα Θεόδωρου Μπαφαλούκου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν διάφοροι διάσημοι σταρ της Ρέγγε, ανάμεσά τους οι Leroy "Horsemouth" Wallace, Burning Spear, Gregory Isaacs, Big Youth, Dillinger, και Jacob Miller. Στην αρχή ο σκοπός ήταν να γίνει ντοκυμαντέρ αλλά τελικά έγινε η ταινία όπου ένας ντράμερ ο Horsemouth που ζεί στο γκέτο του Κίνγκστον σκοπεύει να αρχίσει να διανέμει και να πουλάει δίσκους ώστε να εξασφαλίσει έξτρα χρήματα. Για τον σκοπό αυτό αγοράζει μια μηχανή με όλες του τις οικονομίες. Όταν του κλέβουν την μηχανή ο Horsemouth γίνεται ένας ρέγγε'' Ρομπέν των Δασών''.





Rock N Roll High School (1979) Mιούζικαλ/Κομεντί

To Rock N Roll HIgh School είναι μια κομεντί παραγωγής του Roger Corman και σε σκηνοθεσία του Allan Arkush, ενώ συμμετέχουν οι Ramones.
Πρόκειται για μια γελοία αμερικανιά με το κλασικό στόρι μιας μαθήτριας-φαν που είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να βρεθεί στην συναυλία της αγαπημένης της μπάντας. Παίζουν όμως οι Ramones πως να το κάνουμε....



The Commitments (1991) Κωμωδία/ Δράμα

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Roddy Doyle, The Commitments. Είναι ιστορία μιας παρέας Ιρλανδών της εργατικής τάξης του Δουβλίνου που αποφασίζουν να κάνουν μια Soul μπάντα Η ταινία είναι μια διεθνής συμπαραγωγή Ιρλανδικής, Βρετανικής και Αμερικάνικης εταιρίας και πρωταγωνιστούν οι Robert Arkins, Colm Meaney, Andrew Strong και η Maria Doyle.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου