Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Kυριακάτικο Σινεμά (Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος)

Κυριακή πρωϊ και η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ πιστή στο ραντεβού μας, θα προτείνει και αυτήν την βδομάδα 5 ταινίες για το Κυριακάτικο βράδυ.
Για αυτήν την βδομάδα θα αφήσει έξω το κόκκινο χαλί και το χλιδάτο Χόλλυγουντ και θα ασχοληθεί με τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Ταινίες από την Σουηδία, την Δανία , την Γαλλία κτλ. Πρόκειται για 5 ταινίες που της συγκλόνισαν τον κόσμο, και που ανεπιφύλακτα η στήλη προτείνει να δείτε.

ΥΓ: την επόμενη βδομάδα αφιέρωμα στις μουσικές ταινίες!



Νο 5 Τhe Intouchables (2011) Κωμωδία/ Δράμα

Γαλλική παραγωγή σε σκηνοθεσία Olivier Nakache και Eric Toledano. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Francois Cluzet και Omar Sy (Βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου Cesar).

O Φιλίπ είναι ένας πλούσιος τετραπληγικός που ζεί την ζωή του προσαρμοσμένη σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην αναπηρία του. O Driss είναι ένας νεαρός μεγαλωμένος στο γκέτο της πόλης. Η γνωριμία τους θα εξελιχτεί σε μία συγκινητική αλλά και ξεκαρδιστική περιπέτεια πέρα από τα όρια.





No 4 The Green Butchers (2003) Μαύρη Κωμωδία

Δανέζικη παραγωγή σε σκηνοθεσία Andreas Thomas Jensen και πρωταγωνιστούν οι Madss Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas.
Σε μια μικρή πόλη της Δανίας ο Svend και ο Bjarne χασάπηδες, ξεκινούν την δική τους επιχείρηση για να γλιτώσουν από το αφεντικό τους που τους φέρεται άσχημα. Σύντομα τα πράγματα θα μπλέξουν και θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή!




No 3 Hable Con  Ella (2002 Talk To Her) Δράμα

Ο Ισπανός Pedro Almodovar είναι από τους πλέον καταξιωμένους ευρωπαίους σκηνοθέτες και είναι ο ''υπεύθυνος'' για το βραβευμένο με χρυσή σφαίρα αριστούργημα Hable con Ella (Μίλα της). Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Javier Camara, Dario Grandinetti, Leonor Watling και Geraldine Chaplin.
H ταινία πραγματεύεται την δυσκολία στην επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλλων, την μοναξιά και την συντροφικότητα. Επίσης την επιμονή για αγάπη κάτω από οποιαδήποτε δυσκολία.



Νο 2  Ronald The Barbarian (2011) Κωμωδία

Πρόκειται για μία Computer Animation Δανέζικη ταινία ξεκαρδιστική από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο. Η σκηνοθεσία ανήκει στους Thobjorn Christoffersen, Kresten Vestbjerg Andersen και Philip Einstein Lipski.
Στον κόσμο της Mεταλονίας οι Barbarian είναι ένας πολεμοχαρής, με υπερφυσικές δυνάμεις λαός. Όλοι εκτός από έναν, τον Ronal. Έναν ειρηνικό κακχετικό νεαρό που απεχθάνεται τις μάχες. Η ζωή θα τα φέρει έτσι που από τα χέρια του θα εξαρτηθεί η επιβίωση της φυλής του.




Νο 1  Let The Right One In  (2008  Låt den rätte komma in) Ρομαντικό Θρίλερ


Σουηδική παραγωγή σε σκηνοθεσία Tomas Alfredson βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του John Ajvide Lindqvist, ο οποίος έγραψε και το σενάριο.
Σε μια πόλη της Σουηδίας στις αρχές τις δεκαετίας του 80, ο Όσκαρ ένα 12 χρονο αγόρι γνωρίζεται με την καινούρια του γειτόνισσα την Eli και αναπτύσσουν μια ρομαντική και φιλική σχέση. Η Eli βοηθάει τον Όσκαρ να αντισταθεί στους συμμαθητές του που συνέχεια τον ενοχλούν. Ο Όσκαρ είναι χαρούμενος η Eli είναι η μοναδική του φίλη, είναι η κοπέλα του είναι γειτόνισσά του, είναι όμως και κάτι ακόμη....


                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου