Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Best of September

Καθώς ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του, νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια σούμα. Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγα αυτά που κυκλοφόρησαν τον μήνα Σεπτέμβρη και μάλιστα από καυτά ονόματα της μουσικής σκηνής όπως Arctic Monkeys, Elvis Costello and the Roots , Trentemoller, Mazzy Star κτλ...

Θα ξεκινήσω την παρουσίαση λοιπόν, απλά να σημειώσω ότι η σειρά παρουσίασης δεν είναι σειρά αξιολόγησης!

1) Elvis Costello and the Roots - Wise up Ghost
Η ιδέα των Roots να πάρουν παλιούς στοίχους του Costello και να γράψουν καινούρια μουσική πάνω τους έμοιαζε έτσι και αλλιώς αλλόκοτη αλλά συγχρόνως πολύ ενδιαφέρουσα και σπάνια. Το αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό. Πρόκειται για έναν συνδυασμό Funk, Blues και Rap ήχων αρμονικά δεμένων σε ένα πολύ καλό άλμπουμ.



2) Mark Lanengan - Imitations 
Για το Imitations τα ξαναείπαμε αναλυτικά την ημέρα της κυκλοφορίας του ( http://www.serotonine1.blogspot.gr/2013/09/mark-lanegan-imitations.html) είναι ένα άλμπουμ με κομμάτια κυρίως από την παιδική ηλικία του, αγαπημένα των γονιών του και των φίλων τους, με τον Μαρκ να ερμηνεύει καταπληκτικά.



3) Arctic Monkeys- AM
Είναι λίγα αυτά που μπορώ να πώ για αυτόν τον δίσκο και να μην έχουν ειπωθεί ήδη, καθως μιλάμε για τον πιο αναμενόμενο- συζητημένο δίσκο του μήνα. Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι είναι ότι πλέον οι Monkeys  ανήκουν στις πολύ λίγες μπάντες του πλανήτη που μπορούν να παίξουν τα πάντα με την ίδια επιτυχία. Τα συμπεράσματα δικά σας!





4) Mazzy Star - Seasons of your Day 
Πέρασαν 17 χρόνια για να βγάλουν καινούριο δίσκο οι Mazzy Star αλλά εδώ ταιριάζει το ''σαν να μην πέρασε μια μέρα''. Στο γνωστό καταθλιπτικό μοτίβο και τις ψυχεδελικές κιθάρες να συνοδεύονται από την εκπληκτική φωνή της Hope Sandoval. Είναι σίγουρο πως οι φαν της μπάντας θα μείνουν ευχαριστημένοι.




5) Jacuzzi Boys- Jacuzzi Boys
Oι Jacuzzi Boys είναι μια Rock N Roll μπάντα από το Μαϊάμι της Φλόριντα και διακρίνονται για το garage-punk/surf n roll ύφος τους. Επηρεασμένοι σαφέστατα από τον Johny Thunders αλλά και τον Iggy Pop του οποίου μάλιστα είναι μία απο τις αγαπημένες μπάντες. Η παραγωγή είναι καλή αλλά ίσως να θέλαμε λίγη περισσότερη ''βρωμιά''. Η μπάντα φημίζεται για τα live της .



6) Nine Inch Nails - Hesitation Marks
Μιλάμε για το 8ο στούντιο άλμπουμ της Industrial Rock μπάντας του χαρισματικού Trent Reznor που πρωτοκυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου από την Columbia Records. Tο άλμπουμ
έρχεται μετά από ένα μικρό διάλειμμα που είχε κάνει η μπάντα, αφού είχε μεσολαβήσει το project του Reznor με την γυναίκα του Mariqueen Maandig οι How to Destroy Angels.



                                                           7) Placebo Loud Like Love
Για τους Placebo τα έχουμε πεί ήδη αναλυτικά (http://www.serotonine1.blogspot.gr/2013/09/placebo-loud-like-love.html) δεν μας αρέσουν αλλά ο δίσκος θα αρέσει σίγουρα στους φαν της μπάντας. 


                            
                                      
                                                     
                                               8) Keep Shelly In Athens - At Home 
Για τους Αθηναίους από την Κυψέλη επίσης τα έχουμε πεί (http://www.serotonine1.blogspot.gr/2013/09/ep-in-love-with-dusk-our-own-dream.html) και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, πως είναι ίσως ότι καλύτερο στην χώρα.
                                             




                                                                 9) Trentemoller - Lost 
Το Lost είναι το τρίτο άλμπουμ του Δανού παραγωγού Andreas Trentemoller. Μοιάζει να είναι η καλύτερη συνέχεια των προηγούμενων άλμπουμ, χωρίς να μπορείς σε καμία περίπτωση ότι κάποιο κομμάτι θυμίζει ένα προηγούμενο. Βασικά ο δίσκος είναι μια μεγάλη μούντζα στα μούτρα όλων όσων είχαν βιαστεί να φακελώσουν τον Δανό καλλιτέχνη με κάποια ταμπέλα. Ο άνθρωπος απλά παίζει ότι γουστάρει και το κάνει άψογα. είναι Disco, Techno, Industrial, Oriental, είναι καταθλιπτικός αλλά είναι και χαρούμενος, είναι ψυχεδελικός, ανατριχιαστικός, χορευτικός, chill, είναι απλά ο Trentemoller και εμείς τυχεροί που υπάρχει.




10) Moby - Innocents
Και για τον Αμερικανό,  αγαπημένο στην χώρα μας, Moby τα είπαμε την ημέρα της κυκλοφορίας (http://www.serotonine1.blogspot.gr/2013/09/moby-innocents-new-album.html)  του Innocents άλλος ένας σπουδαίος δίσκος στο ενεργητικό του τεράστιου καλλιτέχνη.





3 σχόλια: