Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακάτικο Σινεμά

Τις Κυριακές από παιδιά όλοι τις αγαπούσαμε,εκτός από τους Κατσιμιχαίους αλλά αυτοί από μικροί ξεχώριζαν ,ήταν έντεχνοι και μάλιστα ...
σε έναν άλλο οίστρο τους παρότρυναν το πουλί τους να γελάει.Κυριακή σημαίνει πολλά ,πρώτα απ΄όλα το
γιορτινό τραπέζι της μαμάς για το οποίο οι καλοφαγάδες από το Σάββατο το πρωί αναρωτιόμαστε.Κυριακή σημαίνει εκδρομή,είτε με την οικογένεια είτε με τον/την σύντροφό μας. Άλλοι για βουνό και άλλοι για θάλασσα ή και μερικοί απλά στα χωριά τους, πάντως την Κυριακή όλοι ταξιδεύουν.Εκδρομή πάνε και οι οπαδοί των ομάδων τις Κυριακές .Από το πρωϊ ένα μπουκάλι ρετσίνα στο χέρι αλλάζει μόνο με καναν μπάφο και ταξιδεύουν σε όλη την χώρα τραγουδώντας για την μεγάλη τους αγάπη .''ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ''  είναι το σύνθημά τους και κανένας δεν εύχεται να τους συναντήσει.Τελικά το βράδυ οι πόλεις ερημώνουν ,δεν περπατάει ψυχή και στα διάφορα μπαρ βρίσκονται μόνο οι φανατικοί του είδους.Ένα τελευταίο πράγμα έχει απομείνει για να  κλείσει σωστά η μέρα και αυτό δεν είναι άλλο από την παρακολούθηση μιας ταινίας παρέα με κάποιον και μετά ύπνο (Σεξ απο Δευτέρα).Και εδώ είναι που έρχεται το μεγάλο ερώτημα :  Τι ταινία θέλεις να δούμε μωρό μου? Μια σπαζοκεφαλιά που ταλαιπωρεί τους πάντες αφού απο την επιλογή της ταινίας εξαρτάται η τελική αποτίμηση του Σου -κου.Αν η ταινία είναι καλή θα το θυμόμαστε χρόνια ,αντίθετα μια ξενέρωτη ταινία μπορεί να χαλάσει όλο το κλίμα Η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ πιστεύει πως δεν χρειαζόμαστε να ρισκάρουμε και προτείνει 5 ταινίες που της συγκλόνισαν τον κόσμο.

Νο 5 ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟ  (La vie En Rose)  Δράμα/Βιογραφία

Το Ζωή σαν Τριαντάφυλλο (La Vie En Rose / La Môme) είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 2007, σε σκηνοθεσία Ολιβιέρ Νταχάν. Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιάφ (την οποία ερμηνεύει η Marion Cotilliard), μία ζωή γεμάτη πόνο, έρωτα, δόξα.Πρωταγωνιστούν οι Μάριον Κοτιγιάρντ ,Ζεράρντ Ντεπαρτιέ και Πασκάλ Γκρέγκορι.




Νο 4  The  Verdict (Η Ετυμηγορία)  Δικαστικό δράμα
Ταινία του 1982 σε σκηνοθεσία του Sidney Lumet και σενάριο του Μέτρ του είδους David Mamet.Πρόκειται για ριμέϊκ της ομότιτλης ταινίας του 1946 και πραγματεύεται την ιστορία ενός αλκοολικού ,άνεργου δικηγόρου που βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του να αναλάβει μια υπόθεση που από την αρχή μοιάζει χαμένη.Το σενάριο του David Mamet ξεδιπλώνεται αριστουργηματικά και η ερμηνεία του Paul Newman είναι καταπληκτικήκαι μάλιστα προτάθηκε για Όσκαρ.Στην ταινία επίσης παίζουν οι Charlotte Rampling ,Jack Warden, James Mason και Milo O`Shea.




No 3  Control     (Δράμα/Βιογραφία)
Βιογραφική ταινία για την ζωή του τραγουδιστή των Joy Division Ian Curtis.Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Anton Corbijn που είχε συνεργαστεί με την μπάντα ως φωτογράφος.To σενάριο έχει γράψει ο Matt Greenhalgh και είναι βασισμένο στο βιβλίο Touching from a distance της χήρας του Ian Deborah.Στην ταινία πρωταγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία και ομοιότητα ο Sam Riley και ακόμη οι Samantha Morton ,Tobby Kebbell και Alexandra Maria Lara.



No 2 Αγάπα Με Αν Τολμάς (Love Me If You Dare) Αισθηματική/Δράμα


Η ταινία είναι Γαλλική παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία Γιαν Σαμιέλ. Πρωταγωνιστούν οι Γκιγιόμ Κανέ και Μαριόν Κοτιγιάρ.
O Ζυλιέν και η Σοφί πρωτογνωρίζονται στην ηλικίων των οχτώ ετών όταν και οι δυο τους περνάνε δύσκολες καταστάσεις. Ο Ζυλιέν βλέπει τη μητέρα του να αργοπεθαίνει από καρκίνο και η Σοφί έχει γίνει το επίκεντρο των συμμαθητών της στο σχολείο, οι οποίοι την πειράζουν συνέχεια. Για να την κάνει να νιώσει καλύτερα, ο Ζυλιέν της δίνει ένα μικρό τενεκεδένιο κουτί, δώρο που του έδωσε η μητέρα του. Επειδή είναι σημαντικό γι' αυτόν, της ζητάει να του το δανείζει. Η Σοφί όμως του ζητάει να της αποδείξει πόσο σημαντικό είναι αυτό το δώρο γι' αυτόν. Το παιχνίδι τους μόλις άρχισε: το κουτί θα αλλάζει ιδιοκτήτη κάθε φορά που μία πρόκληση ολοκληρώνεται.





No 1  Inglorious Basterds (Πολεμική/Περιπέτεια)

Άδωξοι Μπάσταρδη  είναι αμερικανική πολεμική ταινία παραγωγής 2009 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κουέντιν Ταραντίνο και πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μελανί Λοράν, Κρίστοφ Βάλτσ, Ιλάι Ροθ και Νταϊαν Κρούγκερ. Η ταινία αφηγείται την πλασματική ιστορία δύο συνωμοσιών με σκοπό την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας, η πρώτη συνωμοσία σχεδιάζεται από μια νεαρή Γαλλίδα Εβραία κοπέλα και η δεύτερη από μια ομάδα Εβραίων Συμμάχων της οποίας ηγείται ο Υπολοχαγός Άλντο Ρέιν.




Νο 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου