Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Greek Underground : M.A.T.E. Ensemble

Πως θα σας φαινόταν άμα οι Suicide είχαν συναντηθεί με τους Portishead  σε κάποιο δρόμο της Νέας Υόρκης και τζαμάρανε παρέα ? Ξέρω ονειρεύομαι. Όχι δεν πρέπει να γίνουν συγκρίσεις, αλλά το εξαιρετικό σχήμα από την Θεσσαλονίκη που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα συνδυάζει όλα τα παραπάνω και δείχνει ικανότατο να κάνει την διαφορά.


Ας τα πάρουμε απ την αρχή λοιπόν, η μπάντα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι οι Μ.A.T.E. Ensemble (Meetings Along The Edge), όνομα που το πήραν από μια συνεργασία του Ravi Shankar με τον Philip Glass.

 Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν ο Αδάμ Σιάγας(live electronics, scratch, synths, programming, ney)  γνώρισε αρκετά τυχερά τον Θωμά Κωστούλα (drums, programming), μέσω κοινού γνωστού στον οποίον την ίδια περίοδο και οι δυο απευθύνθηκαν για να τους βοηθήσει να βρούν τα κατάλληλα άτομα για να δημιουργήσουν την μπάντα που είχαν στο μυαλό τους. Έτσι από την στιγμή που διαπίστωσαν ότι θέλουν να κάνουν την ίδια μουσική άρχισαν οι δυο τους να γράφουν κομμάτια.

Με την μπάντα να διαθέτει δικό της στούντιο με εξοπλισμό όπως διάφορα ντραμ σετ, προενισχυτές, κομπρέσορες ένα synth και βινύλια άρχισε να γράφει σε pro tools και Cubase και αρκετά σε VST (Virtual Studio Technology). Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα και μόνοι σας κάνοντας κλικ εδώ.

Στο μυαλό τους πάντα είχανε το να προσθέσουν κάποια στιγμή και φωνητικά, αλλά ήθελαν να το κάνουν μόνο άμα έβρισκαν κάτι το εξαιρετικό. Έτσι ένα χρόνο μετά και κατά τη διάρκεια της μίξης του πρώτου τους CD πειραματιζόμενοι με samples από vocals αποφάσισαν να δοκιμάσουν να προσθέσουν φωνητικά σε κάποια κομμάτια και τότε είναι που βρήκανε τη Μαρία Ελισάβετ Κοτίνη (vocals) η οποία ''κούμπωσε αμέσως στη φάση'', όπως λένε οι ίδιοι.
Στο κομμάτι των visuals αφού δοκίμασαν διάφορα άτομα καταλήξανε φέτος στον Στάθη Καρυώτη ο οποίος δουλεύει μαζί με την μπάντα έκτοτε.  Σε όλη αυτή τη φάση το συγκρότημα  βοηθάει ο φίλος και ηχολήπτης τους Λεωνίδας Μπεηλής.
Το αποτέλεσμα ήταν το συγκρότημα να δημιουργήσει ένα δικό του trip hop, drum‘n’bass, dubstep, dub, μονοπάτι με cinematic ηχοχρώματα που σε συνδυασμό με video projections, δημιουργούν ένα προσωπικό, ιδιαίτερο οπτικoακουστικό αποτέλεσμα.

Έτσι τα live τα οποία είχαν ξεκινήσει από τον πρώτο κιόλας χρόνο άρχισαν να αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργεί  το συγκρότημα.

To πρώτο άλμπουμ των M.A.T.E Ensemble  με τίτλο Meetings Along The Edge μόλις κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο στα δισκάδικα  Lotus και Stereodisk στη Θεσσαλονίκη. Όσοι ενδιαφέρονται και είναι εκτός Θεσσαλονίκης μπορούν να επικοινωνήσουν με την μπάντα μέσα από την σελίδα της στο Facebook
Το επόμενο προγραμματισμένο live της μπάντας είναι στις 25 Δεκεμβρίου σε ένα καινούριο χώρο στο Φιξ και είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για να τους παρακολουθήσετε.

Το συγκρότημα έχει καταχωρήσει στην λίστα με τις επιρροές του γνωστά σχήματα και παραγωγούς, όπως τους Αmon Tobin , Bonobo , Cinematic Orchestra , Red Snapper , Dj Krush , Dj Shadow , Moth Equals , High Tone , Zenzile , Nosaj Thing, Rjd2.

Μπορείτε να ακούσετε και άλλες δουλειές της μπάντας στα παρακάτω link :
https://soundcloud.com/m-a-t-e/leap-of-faith
https://soundcloud.com/m-a-t-e/redrum






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου