Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Χρυσές Σφαίρες με δύο ελληνικές ταινίες;

Η Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 58 ταινίες που θα διεκδικήσουν τις 5 θέσεις στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στο φεστιβάλ Golden Globe Αwards/Χρυσές Σφαίρες που θα πραγματοποιηθεί αρχές του καινούριου χρόνου.


Oι δύο αυτές ελληνικές ταινίες είναι, το «Αν…» σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη και «Το αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Η τελική πεντάδα θα ανακοινωθεί στις 12 Δεκεμβρίου, με μεγάλα φαβορί να είναι το «La vie d'Adèle/Η Ζωή της Αντέλ» του Abdellatif Kechiche , το «Jagten/Κυνήγι» του Δανού Thomas Vinterberg, το χιλιανό «Gloria» του Sebastián Lelio και το ιταλικό «La Grande Bellezza/Τέλεια Ομορφιά» του Paolo Sorrentino.



Αν… του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Υπόθεση:
Αθήνα, Πλάκα, 2009. Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα. Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι ίδια. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει… Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις;


             





Το αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτορα Λυγίζου

Υπόθεση:
Αθήνα, ένα 22χρονο αγόρι δεν έχει δουλειά, λεφτά, φάει και κοπέλα, αλλά έχει ένα καναρίνι και πολύ ωραία φωνή. Όταν μένει χωρίς σπίτι, αναγκάζεται να βρει μια κρυψώνα για το καναρίνι του. Κι όταν το καναρίνι παγιδεύεται μες στην κρυψώνα, το αγόρι πρέπει να βρει βοήθεια. Πρέπει να βρει κάποιον να του ''υπενθυμίσει'' ότι δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, δεν έχει κοπέλα και δεν έχει φαΐ.




            



Mε πληροφορίες από το myfilm.gr και athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου