Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θάνος Κεσανλής για το 9 της #blogovision2016

9. The Brian Jonestown Massacre - Third World Pyramid


Όταν ο Anton Newcombe έχει κέφια, όλες οι σύγχρονες ψυχεδελο-μπάντες της κακιάς ώρας πρέπει να το βουλώνουν και να κάθονται σαν προσκοπάκια μπροστά στον αρχηγό τους.

25 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά, έχει πειραματιστεί με τα πάντα σε σχεδόν 18 δίσκους και μετά από τόσο καιρό το ότι καταφέρνει να βάλει μέσα σε ένα άλμπουμ τόσες καινούργιες μελωδίες και ούτε ένα κομμάτι απλά για να γεμίσουν οι πλευρές του δίσκου είναι, αν μη τι άλλο, αξιοζήλευτο.

Τις επιρροές του τις βλέπουμε ήδη από το εξώφυλλο, που παραπέμπει στους Spacemen 3, αλλά ηχητικά ο δίσκος δεν τους θυμίζει καθόλου. Στο "The Sun Ship" παίζει σαν τους Beatles στο Dear Prudence και το "Like Describing Colors to a Blind Man on Acid" ο Wayne Coyne θα το ζήλευε απίστευτα. Το "Oh Bother" είναι ό,τι καλύτερο ορχηστρικό garage άκουσα φέτος και αν συνεχίσω έτσι θα πω μια καλή κουβέντα για όλα τα τραγούδια.

Και το να ακούμε σήμερα δίσκους "all killers no fillers" είναι πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, κυρίως από έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη όπως ο Anton. Πετάξτε τους Allah La-δες από το παράθυρο της κουζίνας, οι BJM επέστρεψαν και είναι γκαυλωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου