Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θάνος Κεσανλής για το 10 της #blogovision2016

10. Leonard Cohen - You Want It Darker


Άλλη μια τεράστια απώλεια που μας έφερε το δρεπανοφόρο 2016, αυτή του Leonard Cohen, του πιο προσβάσιμου τροβαδούρου της γενιάς του. Ευτυχώς, πρόλαβε και μας άφησε αυτό το υπέροχο άλμπουμ να μελετάμε για καμιά πενταετία.

Δεν αλλάζουν πολλά στη θεματολογία του Cohen στο You Want It Darker, απλά όπως δηλώνει και ο τίτλος, τα πράγματα γίνονται πιο σκοτεινά. Καταπιάνεται με τα αγαπημένα του ερωτήματα και τις αναζητήσεις περί έρωτα και θανάτου, αλλά και με τη θρησκεία και τις προσπάθειές του να συμφιλιωθεί με το Θείο. Ζητήματα που διατρέχουν όλη τη δισκογραφία του και απ' ό,τι καταλαβαίνουμε, ακόμα και στην προχωρημένη ηλικία που ηχογράφησε τον τελευταίο του δίσκο, δεν βρήκε απαντήσεις, αλλά ευχαριστήθηκε τη διαδικασία.

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του, έτσι και το You Want It Darker είναι ένας δίσκος που θα καταλάβουμε την αξία του μόνο αν αφοσιωθούμε στην ακρόασή του και μελετήσουμε τη στιχουργική του. He killed the flame, όπως προφητικά τραγουδά και στο ομότιτλο τραγούδι, πλήρης ημερών, κληρονομώντας μας ένα πολύ ιδιαίτερο έργο για να μας συντροφεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου